online 1

Mitä syntyy, kun yhdistetään matkailualan ja ohjelmoinnin osaaminen? Esimerkiksi sovellus, joka kokoaa Lappeenrannan seudun matkailupalvelut yhteen paikkaan.

Digitradenomiopiskelija Tapio Sirviö (kuvassa vas.) ja restonomiksi opiskeleva Kari Kurkinen ovat mukana kuusihenkisessä tiimissä, joka kehittää My Local Guide -sovellusta. Sovellus kokoaa matkailijaa kiinnostavat tiedot kartalle niin, että niitä on helppo selailla.

”Tavoitteena on, ettei ihminen etsisi tietoa vaan selaisi sitä – vähän kuin selaisi Instagramia”, Kurkinen kuvailee.

Ensimmäiset luonnokset tehtiin paperille

Sovelluksen kehittäminen alkoi start up -yrittäjyyden kurssilla tehdystä havainnosta: Etelä-Karjalan matkailutieto tuntui olevan hajallaan, eikä alueella ollut omaa matkailusovellusta.

Aluksi sovellusta hahmoteltiin perinteisesti paperille. Kun ideat tarkentuivat, ne esiteltiin koodareille. Osa My Local Guide -tiimin koodareista opiskelee SAIMIAssa digitradenomiksi. Osa porukasta taas löytyi digitradenomikoulutusta edeltäneen EKOODI-ohjelmointikoulutushankkeen kautta.

My Local Guidea on haastatteluhetkellä työstetty reilu vuosi. Sovellusprojekti on korvannut osan kurssitöistä, ja myös opettajilta on saatu apua sovelluksen kehittämiseen. Opintopisteitä tärkeämpiä ovat kuitenkin itse sovellus ja projektin myötä karttuneet työelämätaidot.

”Raa’an koodausosaamisen lisäksi projekti on opettanut esimerkiksi ryhmätyötaitoja. Yhteentörmäyksiä on tullut, mutta niistä on opittu jatkamaan eteenpäin”, Sirviö kertoo.

Suunnitelmissa osakeyhtiö

Seuraava askel My Local Guiden kehittämisessä on kaupallistaminen.

”Tähän saakka sovellusta on kehitetty opiskelijatyönä, mutta osakeyhtiön perustaminen on pohdinnassa ja olemme käyneet juttelemassa suunnitelmista Business Millissä”, Kurkinen kertoo.

Business Mill on Skinnarilan kampuksella toimiva yrityshautomo.

 

Mikä digitradenomi?

Digitradenomi on ICT-alan ja bisneksen ammattilainen. Digitradenomit opiskelevat liiketalouden lisäksi ohjelmistoalaa, esimerkiksi mobiilisovellusten ja muiden digitaalisten palvelujen kehittämistä. Hakijoilta ei odoteta aiempaa ohjelmointiosaamista.

”Omassa opiskeluryhmässäni oli ehkä kolme tai neljä opiskelijaa, jotka osasivat ennestään koodata. Muut aloittivat nollasta, ja hyvin kaikki ovat pärjänneet”, Tapio Sirviö sanoo. Digitradenomin tutkintonimike on tradenomi (AMK).

Mikä restonomi?

Restonomi (AMK) on majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan asiantuntija. Saimaan ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat voivat syventyä opinnoissaan joko ravintola- tai hotellialan liikkeenjohdon tehtäviin. Hotelli- ja ravintola-alaa voi opiskella SAIMIAssa myös englanninkielisessä Tourism and Hospitality Management -koulutuksessa.

Lue lisää koulutuksista ja hae Saimaan ammattikorkeakouluun kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019: saimia.fi/haku

Pin It