Hanna Muukkonen opiskelee mielellään itsenäisesti. Vapaa-ajallaan hän järjestää tapahtumia Skinnarilan kampuksen kansainvälisille opiskelijoille.

hannamuukkonen2

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Hanna Muukkonen Lappeenrannasta. Opiskelen Saimaan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta toista vuotta, ja suuntaudun opinnoissani yritysjuridiikkaan.

Kuinka päädyit opiskelijaksi Saimaan ammattikorkeakouluun?

Halusin opiskella liiketaloutta, koska ala valmistaa yleisesti ottaen monenlaisiin työtehtäviin. Olen käytännönläheinen, joten haluan opiskella ammattikorkeakoulussa.

Millainen on tavallinen opiskelupäiväsi?

Minulla on tällä hetkellä meneillään paljon internetin kautta tehtäviä kursseja, sillä pidän itsenäisestä opiskelusta. Itsenäinen opiskelu ei kuitenkaan ole kovin yleinen tapa opiskella.

Lisäksi meillä on kursseja, joilla on läsnäolopakko tietyllä prosenttimäärällä. On myös ensisijaisesti parempi käydä luennoilla. Luentojen määrä vaihtelee. Joskus opiskellaan kahdeksasta neljään, ja välillä on vain seitsemän luentoa viikossa.

Mikä on lempiaiheesi opinnoissasi?

Logistiikka ja ulkomaankauppaoikeus kiinnostavat. Myös kielten opiskelu on mukavaa ja kielikeskuksen opetus on laadukasta. Aloitin juuri saksan opiskelun.

Onko jokin asia opinnoissasi yllättänyt?

Mielestäni on positiivista, että vapautta on niin paljon. Opiskelija ottaa itse vastuun omasta opiskelustaan ja voi valita, käykö luennoilla vai tekeekö opintoja mieluummin kotona.

Mistä pidät Skinnarilan kampuksella?

Ruokapaikkoja on hyvin ja erityisen iloinen olen siitä, että nykyään kampuksella sijaitsevasta Indiana Currysta saa opiskelijahintaista ruokaa. Lisäksi kuntosali on uusi ja kuntosalikortti todella edullinen.

Mitä harrastat?

Teen vapaa-ajallani järjestöhommia. Olen ESN Lappeenrannan (Erasmus Student Network) hallituksen jäsen, ja olen mukana järjestämässä tapahtumia ja matkoja kansainvälisille opiskelijoille.

Missä näet itsesi valmistumisen jälkeen?

Haluaisin tehdä tulevaisuudessa viestintäalan töitä, ja esimerkiksi yritysviestintä kiinnostaa. Liiketalous on siitä hyvä ala, että se on todella monipuolinen ja antaa vapauksia opiskella hyvin erilaisia aiheita.

Mikä tradenomi?

Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019 – lisätietoja syksyllä 2019 alkavista koulutuksista ja hakemisesta löydät SAIMIAn hakusivuilta.

Pin It