Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistunut Oscar Moradi työskentelee mekaniikkapäällikkönä ja opiskelee yliopistossa diplomi-insinööriksi.

oscar2

Vuonna 2016 Oscar Moradi sattui oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Hän oli juuri valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta konetekniikan insinööriksi ja päätti kysyä capoeirassa tapaamaltaan Jere Heikkiseltä vinkkejä työnhakuun.

Kysymys johti työhaastatteluun Finnoksella, jonka toimitusjohtaja Heikkinen on.

Tiiminvetoa ja tuotekehitystä

Nyt, kolme vuotta valmistumisensa jälkeen, Moradi työskentelee Finnoksella mekaniikkapäällikkönä. Yritys kehittää röntgenjärjestelmiä, joka tuottavat tarkkaa tietoa puutavaran laadusta aina tukkien lajittelusta lähtien.

”Vedän mekaanisen suunnittelun ja kokoonpanon tiimejä, ja työskentelen tuotekehityksen parissa”, Moradi kertoo.

Hän arvostaa työpaikassaan rentoa ilmapiiriä ja sopivan kokoista työyhteisöä. Finnoksella työskentelee noin 30 ihmistä, joten kaikki ovat tuttuja.

”Esimerkiksi Mari on Mari eikä vain joku, joka työskentelee toimistossa”, Moradi sanoo viitaten toimitusjohtajan assistenttina työskentelevään Mari Varpeniukseen.

Saimaan ammattikorkeakoulusta tradenomiksi valmistuneen Varpeniuksen haastattelun voit lukea täältä.

AMK-opiskelu antoi perustiedot

Moradi opiskeli Saimaan ammattikorkeakoulussa englanninkielisessä Mechanical Engineering and Production Technology -koulutusohjelmassa. Se vastaa suomenkielistä konetekniikan koulutusta.

Töiden ohella hän on jatkanut opintojaan LUT-yliopistossa ja valmistuu pian diplomi-insinööriksi. LUTilla on kampus Lappeenrannan Skinnarilassa Saimaan ammattikorkeakoulun naapurissa.

”Sekä yliopistoja että ammattikorkeakouluja tarvitaan. Ammattikorkeakoulussa oppii perusasiat, kun taas yliopistossa opiskellaan yksityiskohtaisemmin”, Moradi kuvailee.

Nykyisessä työssään hän on myös palkannut sekä ammattikorkeakoulusta että yliopistosta valmistuneita.

”Minulla on tapana kysyä opettajilta, tuntevatko he hyviä, ahkeria opiskelijoita.”

Tekniikan opintoja SAIMIAssa

  • Saimaan ammattikorkeakoulussa voi opiskella konetekniikan sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi.
  • Konetekniikan insinöörit ovat luovan suunnittelun ja tuotekehityksen asiantuntijoita. Konetekniikan koulutus on tarjolla myös englanninkielisenä.
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit suunnittelevat kestävää elinympäristöä ja kehittävät rakennettua ympäristöä.
  • SAIMIAssa voi opiskella myös rakennusmestariksi. Rakennusmestarikoulutus on suunnattu ensisijaisesti alalla työskenteleville, ja siihen haetaan syksyn yhteishaussa. Muut tekniikan koulutukset ovat mukana kevään yhteishaussa.

Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019 – lue lisää koulutuksista ja hakemisesta SAIMIAn hakusivuilta.

Pin It