Teiden suunnittelu ja rakentaminen kiinnostavat insinööriksi opiskelevaa Joonas Kososta.

joonaskosonen1

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Joonas Kosonen Lappeenrannasta. Opiskelen kolmatta vuotta rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa.

Miten päädyit opiskelijaksi Saimaan ammattikorkeakouluun?

Olen jo pikkupoikana todennut vanhemmille, että minusta tulee insinööri niin kuin isästäkin. Oli luontevaa jatkaa opintoja kotipaikkakunnalla. Lisäksi kuulin ennen opintojen aloittamista, että SAIMIA on hyvin kansainvälinen koulu.

Millainen on tavallinen opiskelupäiväsi?

Päivä alkaa yleensä luennolla, joka voi olla laskennallinen tai käsitellä esimerkiksi rakentamisen määräyksiä. Sen jälkeen teen kouluprojekteja, joiden parissa tulee vietettyä paljon aikaa tietokoneella.

Projektit tehdään yleensä joko yksin, parin kanssa tai pienryhmässä. Ne voivat liittyä esimerkiksi kaavoitukseen, teiden suunnitteluun tai asiakirjojen tekemiseen.

Viimeksi olen tehnyt tonttimaa-analyyseja ja teräspilaripiirustuksia. Opiskelupäivä kestää yleensä kuudesta kymmeneen tuntia.

Suuntaudut opinnoissasi yhdyskuntatekniikkaan. Miksi?

Infrapuolen opinnot alkoivat kiinnostaa minua toisen opiskeluvuoden syksyllä. Erityisesti minua kiinnostaa se, miten teitä rakennetaan ja suunnitellaan. Lisäksi infra-alan työllistymismahdollisuudet ovat hyvät.

Suuntautumisvaihtoehto eli talonrakennustekniikka tai yhdyskuntatekniikka valitaan toisena opiskeluvuonna joulun aikaan.

Onko jokin opintoihin liittyvä asia yllättänyt?

Ensimmäisenä vuonna oli paljon esimerkiksi fysiikan kursseja. Myöhemmin näitä oppeja on päästy hyödyntämään.

Lisäksi pitää osata paljon erilaisia matemaattisia kaavoja – ja samaa kirjainta käytetään eri tarkoituksessa eri yhteyksissä!

Mitä mieltä olet Skinnarilan kampuksen tarjoamista palveluista?

Olen tutustunut kampuksen liikuntapuoleen, joka on monipuolinen ja laaja. Myös ravintoloita on useita, mikä on hyvä juttu!

Missä näet itsesi valmistumisen jälkeen?

Tiekunnossapidossa, sillä teiden rakentaminen ja suunnittelu kiinnostaa.

Terveisiä hakemista suunnittelevalle?

Rohkeasti mukaan vaan. Vaikka opinnot ovat hyvin laskennallisia, kaikki opetetaan kyllä perinpohjaisesti!

Mikä insinööri?

  • Saimaan ammattikorkeakoulu kouluttaa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan ja konetekniikan insinöörejä.
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit suunnittelevat kestävää elinympäristöä ja kehittävät rakennettua ympäristöä.
  • Konetekniikan insinöörit ovat luovan suunnittelun ja tuotekehityksen asiantuntijoita. Konetekniikkaa voi opiskella myös englanninkielisessä koulutuksessa.
  • Kaikissa insinöörikoulutuksissa painotetaan vahvaa teknistä osaamista ja luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä.
  • SAIMIAssa voi opiskella myös rakennusmestariksi. Rakennusmestarikoulutus on suunnattu ensisijaisesti jo rakennusalalla työskenteleville, ja siihen haetaan syksyn yhteishaussa.

Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019 – Lue lisää insinöörikoulutuksista ja hakemisesta SAIMIAn hakusivuilta.

Pin It