Ehkäisy- tai lastenneuvolassa työskentely kiinnostaa terveydenhoitajaksi opiskelevaa Eszter Gazdagia.

eszter 4 uusi
Eszter Gazdag aikoo suorittaa osan opinnoistaan ulkomailla. ”Meitä kannustetaan lähtemään opiskelijavaihtoon, ja esimerkiksi englanninkielisen motivaatiokirjeen laatimiseen saa apua”, hän kertoo.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Eszter Gazdag. Olen alun perin Unkarista, mutta olen asunut Suomessa yksivuotiaasta asti. Muutin Hollolasta Mikkelin kautta Lappeenrantaan opiskelemaan. Opiskelen toista vuotta terveydenhoitajaksi, mutta käyn jo kolmannen vuoden opintoja.

Millainen on tavallinen opiskelupäiväsi?

Riippuu todella paljon kurssista. Alkuun opinnot olivat tiiviimpiä, ja koulupäivät saattoivat kestää kahdeksasta neljään. Jatkossa itsenäistä opiskelua on entistä enemmän. Se on hyvä juttu, sillä silloin saa etsiä tietoa juuri niistä asioista, joista on kiinnostunut. Lisäksi saa aikatauluttaa omia tekemisiään niin kuin haluaa.

Mikä on lempiaiheesi opinnoissasi?

Käytännön tekeminen on parasta! Olen ollut harjoittelussa palvelutalossa, sairaalassa, lastenkodissa ja järjestössä. Harjoittelupaikkoja voi valita monipuolisesti ja joustavasti ympäri Suomen. Teoriapainotteisemmista kursseista farmakologia (kliininen lääkeaineoppi) ja anatomia kiinnostavat eniten.

Onko jokin asia opinnoissasi yllättänyt?

Opiskelu ei ole ollut niin tiukkaa kuin kuvittelin. Ajattelin, että korkeakoulussa opiskellessa kaikki aika menisi koulussa, mutta joustavuus on yllättänyt iloisesti.

Millaista vapaa-ajan tekemistä kampuksella on?

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat viettävät aikaa yhdessä, eivät vain oman vuosikurssinsa kanssa. Vapaa-ajalla voi osallistua liikuntaryhmiin ja opiskelijabileisiin ja lähteä esimerkiksi laskemaan pulkkamäkeä. Tapahtumissa on hyvä tutustua muihin opiskelijoihin.

Missä haluaisit työskennellä valmistumisen jälkeen?

Ehkäisy- tai lastenneuvolassa.

Mikä terveydenhoitaja?

Hae opiskelemaan yhteishaussa 4.–18.9.2019. Lisätietoja sosiaali- ja terveysalan koulutuksista ja hakemisesta löydät SAIMIAn hakusivuilta: päiväopiskelu | monimuoto-opiskelu

Pin It