Restonomiksi opiskeleva Laura Ramula innostuu vieraista kielistä ja hotellialaan liittyvistä opinnoista.

lauraramula3

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Laura Ramula, ja olen kotoisin Kouvolasta. Opiskelen hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomiksi hotellipuolella toista vuotta.

Kuinka päädyit Saimaan ammattikorkeakouluun restonomiopintoihin?

Halusin tehdä asiakaspalvelutyötä ja opiskella nimenomaan hotellipuolella. Vaihtoehtoina olivat Helsinki ja SAIMIA. En halunnut lähteä Helsinkiin vaan pienemmälle paikkakunnalle, joten hain tänne.

Mitä opintoihisi kuuluu?

Perusopinnoissa käydään matkailu-, ravintola- ja hotelliopintoja. Kaikilla on pakollisia keittiötunteja, matkailuopintoja sekä ravintolapalvelukurssi, jonka aikana opetellaan tarjoilemisen perusteita.

Hotelliopintoihin taas kuuluu esimerkiksi hotelli- ja majoituspalveluiden riskienhallinnan kurssi, tuotteistamista sekä erilaisten hotellijärjestelmien opettelua. Meillä on myös esimiestyöhön ja yrittäjyyteen pohjautuvia kursseja.

Opintoihin kuuluu hotellisimulaatioita ja yritysvierailuja, joten emme istu pelkästään luennoilla. Lisäksi opiskelemme liiketalouden kursseja, matemaattisia aineita ja kieliä. Olen opiskellut englannin lisäksi espanjaa ja venäjää sekä ruotsia. Opintoihin kuuluu pakollisena kolme kurssia venäjää ja kaksi kurssia ruotsia.

Netissä voi käydä online-kursseina joitakin opintoja, mutta kontaktitunteja on paljon ja itsenäistä opiskelua melko vähän. Harjoittelut painottuvat kesälle.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Harrastan monipuolisesti liikuntaa, esimerkiksi juoksua. Restonomiopinnoissa luokkakoot ovat pieniä, joten olen tutustunut opiskelijakavereihin hyvin ja vietän myös vapaa-ajalla paljon aikaa heidän kanssaan.

Onko jokin asia opinnoissasi yllättänyt sinut?

Odotin, että matkailua painotettaisiin enemmän, mutta hotelli- ja ravintolaopintoja olikin paljon heti alkuun. Lisäksi liiketaloutta eli esimerkiksi matematiikkaa ja markkinointia opiskellaan enemmän kuin etukäteen odotin. Meillä on myös ollut kursseja englanninkielisen linjan (Tourism and Hospitality Management -koulutus) sekä vaihto-opiskelijoiden kanssa, mikä on ollut mukavaa.

Mikä on lempiaiheesi opinnoissasi?

Erityisesti kieli- ja hotelliopinnot kiinnostavat.

Hotelli- ja ravintola-alan koulutus muuttaa syksyllä 2019 Imatralta Lappeenrantaan. Mitä odotat muutolta?

Odotan muuttoa, koska Lappeenrannassa on enemmän mahdollisuuksia valita erilaisia kursseja ja kielikeskus on isompi, joten voi opiskella enemmän eri kieliä. Liikuntamahdollisuuksia on myös enemmän.

Missä näet itsesi valmistumisen jälkeen?

Tähtään esimiesasemaan, joko vastaanotto- tai hotellipäälliköksi. Olen vielä vaihtoehdoille avoin!

Terveisiä hakemista suunnittelevalle?

Ei kannata pelätä, vaikka olisi huonompi matematiikassa ja kielissä, koska koulussa autetaan hyvin. Jos on kiinnostunut asiakaspalveluhenkisestä työstä ja monikulttuurisessa ympäristössä työskentelystä, pärjää varmasti!

Mikä restonomi?

  • Restonomi (AMK) on majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan asiantuntija.
  • Suomenkielisessä restonomikoulutuksessa opiskelijat valitsevat erikoistumisalakseen joko ravintola-alan tai hotellialan. Opinnoissa painotetaan liikkeenjohdossa tarvittavia taitoja, kuten suunnittelu- ja esimiestaitoja.
  • Hotelli- ja ravintola-alaa voi opiskella myös englanninkielisessä Tourism and Hospitality Management -koulutuksessa.
  • Kansainvälisyys on erottamaton osa restonomiopintoja. Kaikille opiskelijoille suositellaan opintoja tai työharjoittelua ulkomailla, ja kansainvälistymään pääsee myös kotikampuksella.
  • Syksystä 2019 lähtien restonomikoulutus järjestetään uusissa opetustiloissa Lappeenrannan Skinnarilassa.

Hae opiskelemaan kevään yhteishaussa 20.3.–3.4.2019 – lue lisää syksyllä 2019 alkavista opinnoista ja hakemisesta SAIMIAn hakusivuilta.

Pin It