Sairaanhoitajiksi opiskelevien Tuomas Erosen ja Jaakko Pulkkisen opinnäytetyössä jaetaan tietoa aivoterveydestä. Kampuksella järjestetty tapahtuma tavoitti nuoria aikuisia.

tuomas jaakko oppari 2
Konkreettinen tekeminen oli tärkeä kriteeri, kun Tuomas Eronen ja Jaakko Pulkkinen pohtivat opinnäytetyölleen aihetta. He ovat projektin aikana päässeet paitsi kohtaamaan asiakkaita, myös harjoittelemaan tapahtuman järjestämistä ja markkinointia.

”Tiedätkö verenpaineesi? Entä tunnistatko aivoverenkiertohäiriön oireet?”

Kysymykset ovat tuttuja sairaanhoitajaksi opiskeleville Tuomas Eroselle ja Jaakko Pulkkiselle.

He järjestävät opinnäytetyönään tapahtumia, joissa mitataan verenpaineita ja jaetaan tietoa aivoverenkiertohäiriöistä.

Yksi tapahtumista pidettiin Skinnarilan kampuksella kevättalvella 2019. Neljän tunnin aikana yli sata opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä poikkesi mittauttamassa verenpaineensa.

”Aihe selvästi kiinnosti monia, eikä monikaan tiennyt aiheesta paljon”, Pulkkinen kertoo.

Mittaustapahtumien tavoitteena on ennaltaehkäistä sairastumisia.

”Aivoverenkiertohäiriöitä esiintyy myös nuorilla työikäisillä, ja korkea verenpaine on iso riskitekijä. Toisaalta verenpaineeseen voi vaikuttaa omia elintapojaan muuttamalla”, Eronen kertoo.

Pulkkinen ja Eronen toteuttavat opinnäytetyönsä yhteistyössä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa. Eksoten puolella yhteyshenkilönä toimii neurologinen asiantuntija ja sairaanhoitaja YAMK Tuija Halko-Liukkonen.

Halko-Liukkonen luennoi viikoittain aivoterveydestä eri puolilla Etelä-Karjalaa. Hänen mukaansa Erosen ja Pulkkisen opinnäytetyö on loistava esimerkki opiskelijoiden ja ammattilaisten yhteistyön voimasta.

”Saavutan työssäni yli 60-vuotiaiden väestöryhmän, mutta en juurikaan nuoria tai keski-ikäisiä. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että Tuomas ja Jaakko jalkautuivat kampukselle omanikäistensä keskuuteen”, Halko-Liukkonen sanoo.

tuomas jaakko oppari 3
Tapahtumien lisäksi Tuomas Erosen ja Jaakko Pulkkisen opinnäytetyöhön kuuluu kirjallinen raportti.

Mikä sairaanhoitaja?

Hae opiskelemaan yhteishaussa 20.3.–3.4.2019. Lue lisää koulutuksista ja hakemisesta SAIMIAn hakusivuilta.

Pin It