Imatran taidemuseossa ruuvataan, naulataan ja installoidaan eli kootaan teoksia paikoilleen näyttelytilaan.

Kuvataiteen opiskelija Saara Reinikainen ja pajamestari Ville Rossi ripustavat seinälle suurikokoisia akvarellimaalauksia, joissa on kaneja. Ne ovat osa Reinikaisen opinnäytetyötä.

Opinnäytetyöteokset kootaan vuosittain näyttelyksi. Kevään 2019 näyttely kantaa nimeä EXIT, ja se järjestetään Imatran taidemuseossa kahdessa osassa.

”Näyttely antaa hyvät lähtökohdat tulevaan. Viimeistään nyt näemme, miten tällainen isompi näyttely rakentuu ja millaista ryhmänäyttelyn pitäminen oikeassa galleriatilassa on”, Reinikainen sanoo pystytystöiden lomassa näyttelyn avajaisten aattona.

kuvis nayttely laitinen lusikat

Niin ikään pian kuvataitelijaksi valmistuvan Minna Laitisen installaatio Täydellinen keskivartalo on jo lähes valmiina paikoillaan. Se koostuu muun muassa lusikoista, mankelista, kirjevaa’asta ja omakuvista.

”Teos kertoo naisen täydellisen keskivartalon tavoittelusta, joka on koko ajan kiertänyt historiassa”, Laitinen kertoo. Hän kuvailee opinnäytetyönäyttelyä opiskeluajan loppuhuipennukseksi. ”Koko viimeinen opiskelukevät on varattu teoksen ja siihen liittyvän kirjallisen osuuden tekemiseen."

Näyttelystä tekee erityisen myös se, että Saimaan ammattikorkeakoulu muuttaa kuluvan kevään jälkeen Imatralta Lappeenrantaan. ”Näyttelyn nimi EXIT viittaa myös muuttoon, mutta vaikka opetus siirtyy pois Imatralta, yhteistyö ei toivottavasti lopu”, Laitinen pohtii.

Kevään 2019 opinnäytetyönäyttelyssä on mukana kaikkiaan 24 kuvataiteen opiskelijaa. Heidän teoksensa edustavat monipuolisesti eri tekniikoita, esimerkiksi piirustusta, maalausta, installaatiota, kollaasia, videotaidetta ja keramiikkaa.

EXIT – Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opinnäytetyönäyttely 2019

Imatran taidemuseo, Kulttuuritalo Virta
Virastokatu 1, 55120 Imatra
Katso aukioloajat

Ensimmäinen näyttely 23.4.–4.5.2019
Avajaiset to 18.4. klo 17–19

Mukana Filipp Diatchenko, Madonna Domingos, Sanni Inkala, Eppu Isotalo, Kirsi Kiviaho, Minna Laitinen, Dilsher Mahmoud, Paula Metso, Nunnu Raatikainen, Saara Reinikainen, Niina Vincelot

Toinen näyttely 11.5.–25.5.2019
Avajaiset pe 10.5. klo 17–19

Mukana Susanna Helanne, Anna Iivonen, Alex Keyriläinen, Raisa Koivusalo, Elina Korpi-Hyövälti, Jenna Kähönen, Noomi Levo, Essi Pitkänen, Aliisa Poliakova, Miika Reittu, Mirkka Suokas, Miska Tujula, Heli Vepsäläinen

Pin It