Teksti: Ilona Pesu
Kuva: Nadiye Koçak

Kaksi Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevan kuva- ja korutaiteilijan Nadiye Koçakin teosta on esillä Helsingin Taidehallissa Nuoret 2019 -näyttelyssä. Toinen teoksista, Bodies (kuvassa), palkittiin näyttelyn avajaisissa Maecenas Killan 3000 euron stipendillä, ja kilta ostaa teoksen omaan kokoelmaansa.

”Bodies-teos lähti tarpeesta löytää uutta muotokieltä”, Nadiye Koçak kertoo. ”Puhutaan, että on miehen keho ja naisen keho. Teos tarkastelee näiden välimaastoa ja sitä, miten materiaali ja muoto vaikuttavat tulkintaan kehosta.”

Teoksen materiaaleina ovat kivi, pronssi, savi, epoksihartsi ja lasi. Raati kiittää palkintoperusteissaan muun muassa Koçakin monipuolista ja taitavaa materiaalinkäyttöä sekä herkän ja vahvan välillä tasapainoilevaa muotokieltä.

Nadiye Koçak on kotoisin Keravalta ja opiskelee Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi nyt toista vuotta. Hän löysi korutaiteen opintojensa kautta.

”Hain tänne alun perin grafiikan linjan takia, mutta nykyään korutaiteen puoli on minusta nykytaiteen näkökulmasta kiinnostavin. Korutaiteessa asioita mietitään paljon käsitteiden kautta, ja myös opetus kannustaa siihen”, Koçak pohtii.

Suomen Taiteilijaseura ja Helsingin Taidehalli ovat järjestäneet Nuoret-näyttelyä vuodesta 1939 lähtien. Se esittelee alle 35-vuotiaiden taiteilijoiden uusia teoksia. Näyttely perustuu avoimeen hakuun. Nuoret 2019 -näyttelyyn valittiin viidestäsadasta hakijasta 25 taiteilijaa ja yksi taiteilijaryhmä.

Näyttely on esillä Helsingin Taidehallissa 26.5.2019 asti. Näyttely löytyy myös esimerkiksi Instagramista aihetunnisteella #Nuoret2019.

Pin It