Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuva kuvataiteilija Essi Pitkänen teki lopputyönään ison pronssiveistoksen, jossa yhdistyvät taiteilijan ja asiakkaan toiveet.

Teksti: Ilona Pesu
Kuva: Essi Pitkänen

Nuori poika pitää kädessään kullanhohtoista paperilennokkia. Pojan jalkojen juureen on laskeutunut joukko tummempia lennokkeja.

Isokokoinen pronssiveistos on Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuvan kuvataiteilijan Essi Pitkäsen lopputyö ja samalla tilaustyö yritysasiakkaalle.

”Sain valita teoksen materiaalit, ja innostuin mahdollisuudesta tehdä isompi pronssivalu”, Pitkänen kertoo.

Hän on opiskeluaikanaan tehnyt tilaustöitä aina, kun siihen on ollut mahdollisuus. Tilaustöiden tekeminen on kiinnostavaa muun muassa siksi, että se antaa mahdollisuuden työskennellä erilaisten ihmisten kanssa.

”Toisaalta ensin pitää löytää se, mitä haluaa itse tehdä, jotta pystyy suunnittelemaan ja tekemään teoksia muille”, Pitkänen pohtii.

online pitkanen teos
Essi Pitkänen käsittelee teoksissaan yhteiskunnallisia teemoja. Lopputyötä herättelee pohtimaan, miltä esimerkiksi koulukiusaaminen lapsesta tuntuu.

Hän on erikoistunut kuvanveistoon ja löysi oman taiteenlajinsa opintojensa kautta.

”Kun menin kokeilemaan kiven työstämistä, huomasin, että siinä pääsee tekemään töitä koko ruumiillaan”, alun perin maalauksesta kiinnostunut Pitkänen kertoo.

”Valmistumisen jälkeen toivoisin, että voin tehdä omaa taiteellista työtä ja perustaa mahdollisesti oman gallerian. Nyt houkuttaa myös erääseen taidekilpailuun osallistuminen, ja heinäkuussa on tulossa oma näyttely Joensuussa.”

EXIT – Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opinnäytetyönäyttely 2019

Toinen näyttely 11.5.–25.5.2019

Mukana Susanna Helanne, Anna Iivonen, Alex Keyriläinen, Raisa Koivusalo, Elina Korpi-Hyövälti, Jenna Kähönen, Noomi Levo, Essi Pitkänen, Aliisa Poliakova, Miika Reittu, Mirkka Suokas, Miska Tujula, Heli Vepsäläinen

Imatran taidemuseo, Kulttuuritalo Virta
Virastokatu 1, 55120 Imatra
Katso aukioloajat

Lue juttu opinnäytetyönäyttelyn ensimmäisestä osasta täältä.

Pin It