Teksti: Ilona Pesu
Kuva: Eveliina Friman

Julia Viinasen opinnot rullaavat. Takana on kaksi vuotta liiketalouden tradenomiopintoja, ja valmistujaiset ovat näillä näkymin vuoden päästä – puoli vuotta aikaisemmin kuin koulutuksessa on tavoitteena.

Opintojen sujumisen on huomannut myös Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, joka myönsi Viinaselle opiskelijastipendin.

”Stipendin voi saada opinnäytetyöstä tai siitä, että opinnot ovat edistyneet hyvää vauhtia. Oma stipendini tuli opintojen edistymisestä. Minulla ei ollut ajatuksena, että valmistuisin nopeammin, mutta opiskelu on sujunut luonnostaan”, Viinanen kertoo.

Viinanen haki Saimaan ammattikorkeakouluun yhtenä hakuvaihtoehtonaan, koska myös hänen lapsuudenperheensä teki muuttoa Valkeakoskelta Lappeenrantaan.

Hän suuntautuu opinnoissaan markkinointiin. Markkinoinnin opiskelijat perustavat ensimmäisen opiskeluvuotensa keväällä osuuskunnan eli tiimiyrityksen ja tekevät sen kautta projekteja oikeille asiakkaille.

”En olisi voinut valita paremmin! Opinnoissa parasta on tietynlainen vapaus. Haemme itse tietoa sen sijaan, että istuisimme tiettyyn aikaan luennoilla, ja teemme konkreettisia projekteja, joiden kautta saa myös kontakteja työelämään. Se on ihan mahtava juttu. Ja lisäksi meille sattui ihan huippuluokka”, Viinanen sanoo.

MMA:n stipendit jaetaan opettajien tekemien ehdotusten perusteella. Julia Viinaselle stipendiä ehdotti SAIMIAn lehtori ja tiimivalmentaja Sampo Kokkonen, jonka mukaan Viinanen on paitsi menestynyt opinnoissaan, myös osoittanut aitoa kiinnostusta ja intohimoa markkinointia kohtaan.

Voit lukea MMA:n tiedotteen kevään 2019 opiskelijastipendeistä täältä.

Pin It