Niina Lassila

Fysioterapeutin ammatti on jo lukioaikainen haaveeni. Kaverit suosittelivat Saimaan ammattikorkeakoulua ja pitivät Lappeenrantaa hyvänä opiskelukaupunkina, joten täällä sitä ollaan. Sosiaali- ja terveysala on tosi monipuolinen, opetus käytännönläheistä ja pitkät harjoittelut tuovat vaihtelua koulun käyntiin. Harjoittelussa saa tehdä paljon käytännön työtä ja joskus paluu koulunpenkille on vähän haastavaa.

Kouluumme olen ollut tyytyväinen, täällä on uudet tilat, opetus on tasokasta, opettajat ovat oikeasti kiinnostuneita omasta alastaan ja heillä on monenlaista alan kokemusta. Ainakin fysioterapiassa käytännön tunteja on paljon ja tuntuu, että meitä opiskelijoita kuunnellaan. Välillä opiskelu on aika haastavaa, mutta on hienoa huomata oma kehittyminen.

Harjoittelussa meitä kannustetaan menemään erilaisiin paikkoihin, jotta saadaan monenlaista kokemusta ja jalkaa oven väliin työelämää varten. Joissakin harjoittelupaikoissa sanotaankin, että laita hakemus tulemaan, kun valmistut. Harjoittelujärjestelmä on erittäin kattava. Sieltä syntyy mielikuvia siitä mitä haluaisi tai mitä ei haluaisi tehdä.

Olen itse liikunnallinen, joten ala sopii minulle hyvin. Tässä pääsee tavallaan yhdistämään opiskelun ja oman harrastuksen.

Pin It