Mari Javanainen

Olen aina ollut kiinnostunut matkailusta ja kielten opiskelusta. Pienenä yksi haaveammattini oli matkaopas. Hotelli- ja ravintola-alan opinnot ovat melko pitkälti teoriaa, mutta osa kursseista on hyvinkin käytännönläheisiä. Esimerkiksi drinkkikurssilla opiskelimme perustiedon lisäksi drinkkitekniikat, valmistimme klassikkodrinkkejä ja keksimme omia. Majoitukseen liittyvällä kurssilla suunnittelimme omat hotellimme. Se oli hauskaa ja siinä oppi, mitä kaikkea yrityksen perustamisessa ja johtamisessa pitää ottaa huomioon. Lähialuematkailukurssilla olimme viikon Pietarissa.

Hotelli- ja ravintola-ala on monipuolinen ja kansainvälinen. Itse asiassa koko kampuksemme on erittäin kansainvälinen. Usein ympärillä kuulee kaikkea muuta kuin suomea. Opettajamme seuraavat maailman trendejä ja opettavat niiden mukaisesti.

Itse puhun englantia, jonkin verran venäjää ja osaan ranskan alkeet. Ajattelin opiskella vielä espanjaa, sillä meidän täytyy opiskella suomen lisäksi neljää kieltä. Kielistä opiskellaan lähinnä alkeet, mutta voimme myös osallistua kielten tunneille Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Pin It