Joonas Rantsi

Hain alun perin Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon ja opiskelinkin siellä kaksi vuotta tietotekniikkaa. Opiskelu oli kuitenkin tosi teoreettista ja bongasin täältä englanninkieliset tutkinnot. Olen aina ollut hyvä enkussa ja kiinnostunut tekniikasta, joten Mec oli aika selvä valinta.

Olen vuosikurssini ainoa suomalaisopiskelija, mikä oli aika yllättävää. Aina silloin tällöin joku ihmettelee, miten englanninkielisessä koulutuksessa pärjää, mutta tekniikan sanasto on looginen, ja sanat kuvaavat esitettäviä asioita todella hyvin - jopa paremmin kuin suomen kielen vastaavat.

Varsinaiset opinnot ovat mielenkiintoisia. Koululla on esimerkiksi hyvät laboratoriot, joissa pääsemme kokeilemaan toimivatko koneella suunnitellut mallit käytännössä. Tuotesuunnittelu on mielekästä hommaa, kun voi tehdä jotain alusta loppuun.

Opiskelu englanniksi ei ole vaikeaa, suurin osa opettajista on suomalaisia, joten voin aina kysyä tarkennusta. Monesti tosin kysyn englanniksi, jotta kaikki hyötyvät siitä. Olen myös ottanut kursseja suomenkielisestä koulutusohjelmasta täydentääkseni sanastoani, jotta voin työskennellä luontevasti myös suomen kielellä.

 

Pin It