Tuukka Teponoja

Olen viihtynyt Imatralla erittäin hyvin. Täällä ei ole ylimääräisiä häiriötekijöitä, ellei niitä halua. Sosiaalisia rientoja on riittävästi, mutta helposti voi jättää menemättä, ei ole paineita olla esillä koko ajan.

Pääaineeni on grafiikka, minua kai viehättää äärimmäinen tekninen kikkailu. On latteaa sanoa, että kun tekniikka on hallussa, voi keskittyä sisältöön, mutta niin se on. Teen aika pieniä sarjoja, uniikkeja juttuja, kuvaa on kivaa varioida.

Grafiikalla on kuitenkin taiteessani sivurooli, sarjakuva on minun juttuni. Sarjakuvissani juju on elämän kauheudelle nauraminen. Olen oppinut täällä tosi paljon tekniikka, anatomian kurssit ovat ihan omaa luokkaansa. On ollut hienoa havaita oman kädenjäljen muutos, mutta myös seurata kurssikavereita, näkee tyylien kehityksen ja muokkaantumisen.

Pieni koulu on taiteilijalle hyvä, ei tarvitse kilpailla koko ajan, sitä ehtii myöhemminkin. Kuvataiteen opiskelijoiden ryhmät ovat tiiviitä, puhutaan suoraan ja annetaan rakentavaa kritiikkiä, muiden tekemisestä saa kipinää myös omaan työhön.

Pin It