Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Mikko Nikkinen

Onko hoitoala kutsumusammatti?

Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

”Ala vaatii intohimoa”, ensihoitoa opiskeleva Teija sanoo.

”Kutsumuksesta puhuminen on ehkä kliseistä, mutta kyllä tällä alalla ainakin tietynlainen luonne pitää olla”, vahvistaa Mikko, joka opiskelee sairaanhoitajaksi.

Jos ei muuta, niin sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselta vaaditaan kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sanoo sosionomiksi opiskeleva Riina. Työtä tehdään hyvin monenlaisissa ympäristöissä: sairaaloissa, kouluissa, lääkäriasemilla, mielenterveyspotilaiden seurassa – lista on pitkä. Yhteistä kaikille sote-alan paikoille on se, että niissä työskennellään ihmisten parissa.

Alan monipuolisuus on ehdoton valtti, sairaanhoitajaksi opiskeleva Nelli sanoo.

Apua oman suuntautumisvaihtoehdon valintaan saa opiskeluaikana. Kaikki sosiaali- ja terveysalan opiskelijat suorittavat opintojen aikana useita harjoitteluja, joissa erilaisten töiden todellisuus paljastuu. Myös opinnot ovat käytännönläheisiä.

”Niin pitää ollakin. Ala on sellainen, että asiat pitää oppia käytännössä”, Teija painottaa.

Nelikko on viihtynyt Saimaan ammattikorkeakoulussa mainiosti. Lappeenranta oli uusi tuttavuus vain Mikolle, mutta jokaisen mielestä kaupunki on osoittautunut oivalliseksi opiskelukaupungiksi.

Nelikko on löytänyt paikkansa kaupungista. Kiitosta saavat esimerkiksi laajat ja nimenomaan nuorille suunnatut harrastusmahdollisuudet.

”Harrastan kilpanyrkkeilyä”, Nelli virnistäää.

Teija on jatkanut Lappeenrannassa vanhaa ratsastusharrastusta, Mikko viettää aikaansa koiransa NIMI kanssa.

”Opiskelijaelämä on vilkasta. On hyvä, että yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat vierekkäin, sillä sekin tuo eloa kampukselle”, Mikko sanoo.

Kolme syytä, miksi Lappeenranta on hyvä opiskelukaupunki

  1. Tiiviys. Kaikki on melko lähellä ja helposti saavutettavissa. Mihinkään ei ole pitkä matka.
  2. Kansainvälisyys. Niin kaupungilla kuin kampuksellakin tapaa paljon muualta tulleita ihmisiä.
  3. Sijainti. Lappeenrannasta ei ole pitkä matka mihinkään.
Pin It