Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Mikko Nikkinen

Atte Mehtonen ja Tuija Yli-Kauppila ovat tyytyväisiä liiketalouden opiskelijoita. Opinnot Saimaan ammattikorkeakoulussa ovat sujuneet mallikkaasti, ja hauskaa on ollut.

Sekä Mehtonen että Yli-Kauppila opiskelevat markkinointia.

”Opiskelu on ollut hyvin käytännönläheistä”, Yli-Kauppila iloitsee.

Molemmat ovat mukana opiskelijoiden omissa osuuskunnissa. Niiden kautta markkinointi ja myyntityö tulevat tutuiksi aivan käytännön tasolla, sillä opiskelijat tekevät osuuskunnissa töitä oikeille yrityksille.

”Minulle tällainen opiskelu sopii, että saa itse tehdä eikä tarvitse istua koko aikaa luennoilla”, Yli-Kauppila sanoo.

Se tuo opintoihin myös vastuuta.

”Kukaan ei huolehdi, että pysyy mukana. Osuuskunnassa olet vastuussa myös muiden opiskeluista, sillä jos jättää vaikka tärkeän kokouksen väliin, siitä kärsivät myös muut opiskelijat”, Mehtonen huomauttaa.

Liiketalous ei ollut kummankaan lapsuuden haave. Yli-Kauppila kertoo lähinnä ajautuneensa liiketalouden opiskelijaksi, mutta päiväkään ei ole kaduttanut.

”Tämä antaa monipuoliset mahdollisuudet kaikkeen”, hän sanoo.

Yli-Kauppila opiskelee opintojensa ohella myös personal traineriksi. Täydellistä olisi, jos hän tulevaisuudessa pystyisi yhdistämään markkinointiosaamisensa personal trainerin työhön.

”Ei riitä, että on hyvä. Se pitää osata kertoa myös muille”, hän sanoo.

Myös Mehtonen kehuu liiketalouden tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia. Hän tunnustaa olevansa automies ja toivoo joskus johtavansa esimerkiksi omaa autoliikettä.

Kolme syytä tulla Saimaan ammattikorkeakouluun

  1. Kansainvälisyys. ”Esimerkiksi vaihtoon lähteminen on helppoa ja vaihtoehtoja on paljon. Välillä kansainväliset vieraat pitävät luentoja. Kampusravintolassakin on tarjolla paljon myös kansainvälisiä ruokia.”
  2. Mainio ilmapiiri. ”Opettajien ja opiskelijoiden välit ovat hyvät. Tarpeen tullen opettajat joustavat ja auttavat opintojen suorittamisessa.”
  3. Skinnarilan Vapaavaltio. ”Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto sijaitsevat vierekkäin Lappeenrannan Skinnarilassa. Opiskelijat ovat nimenneet alueen Skinnarilan Vapaavaltioksi: Täällä vallitsee ihan omanlaisensa henki. Kaveria ei jätetä, ja jos jollain on ongelma, se on kaikkien ongelma.”
Pin It