Teksti ja kuvat: Jonna Mielonen-Jumisko

Porkkanat ja sipulit ovat siisteissä suikalekasoissa kulhoissa ja leikkuulaudoilla. Kuusikymmentä kananmunaa rikottua kananmunaa odottaa vatkausta. Jere Ronkaisen kattilassa hautuu pannacottamassa. Ronkainen sekoittaa kermaa tasaisin, varmoin liikkein.

Restonomiopiskelijat valmistelevat seuraavan päivän pop-up-brunssia.

Riikka Vakkila pilkkoo paprikaa. Hän toimii restonomiopiskelijoiden pop-up-brunssin keittiömestarina. Seuraavan päivän brunssille odotetaan 150 ruokailijaa.

”Keittiökursseja meillä on silloin tällöin, noin kerran vuodessa. Kivaa vaihtelua on tehdä ruokaa isolle porukalle. Tässä saa tuntumaa siihen, millaista työ oikeasti on”, Vakkila sanoo.

Samaa mieltä on Anni Ylihakala, joka valmistaa brunssivieraille lohiterriiniä.

”Kyllä tässä kehittyy ja saa erilaista kokemusta, vaikka ravintolatyöskentely on minulle ennestäänkin tuttua.”

Brunssin menu on Suomi-ruokaan painottuva. Teeman ja menun sisällön ovat suunnitelleet opiskelijat. He vastaavat myös ravintolan markkinoinnista sekä kaikista muista käytännön järjestelyistä – esimiestehtävistä, kuten oikeassakin työelämässä.

 

Pin It