Teksti ja kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoidon opiskelijat Sara Venäläinen, Heini Karstila, Noora Lempiäinen ja Niko Kinnunen ovat saaneet tuhannen euron stipendin Toimihenkilöliitto ERTOlta.

Nelikko toteutti opinnäytetyönään opetusvideon anestesiaintubaatioprotokallan yhtenäistämiseksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille (HUS).

”Stipendi tuli aivan yllätyksenä. Tiesimme kyllä, että Simo (Saikko) on ilmoittanut meidät mukaan, mutta emme todellakaan osanneet odottaa tätä”, Venäläinen kertoo.

Opinnäytetyön idea tuli HUS:lta. Sairaanhoitopiirissä oli opetusvideolle tarvetta, sillä käyttöön oltiin ottamassa uutta, entistä potilasturvallisempaa toimintatapaa ensihoidon ja lääkärihelikopterin yhteisille tehtäville.

”Saimme vapaat kädet videon toteuttamiseen. Mukana olleet henkilöt osallistuivat talkoohengessä, ja koko projekti toteutettiin ikään kuin rakkaudesta lajiin”, Karstila kertoo.

Videon lisäksi opiskelijat toteuttivat kyselyn ennen ja jälkeen videon teon. Opinnäytetyöhön kuului myös kirjallinen raportti.

Venäläinen, Karstila, Lempiäinen ja Kinnunen aloittivat opinnäytetyönsä valmistelun jo toisena opiskeluvuonna. Moni asia piti opiskella itse, sillä opinnoissa esimerkiksi opinnäytetyön tekoon paneuduttiin vasta seuraavana vuonna.

”Kaikki mukana olleet henkilöt olivat suurena apuna. Erityisesti Simolta saimme tukea erityisen paljon”, Venäläinen sanoo.

Opinnot heillä jatkuvat vielä reilun puolen vuoden ajan. Sen jälkeen on aika suunnata pysyvästi kentälle.

Sara Venäläisen, Heini Karstilan, Noora Lempiäisen ja Niko Kinnusen opinnäytetyön video löytyy täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=nDD-6BFEzyA

Pin It