Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko

Henri Väkiparralla on takanaan kolme vuotta insinööriopintoja Saimana ammattikorkeakoulussa.

Hän on viihtynyt mainiosti, vaikka onkin joukossa poikkeava. Hänellä ei ole valkolakkia, vaan pohjalla on levyseppähitsaajan koulutus ja puolentoista vuoden työkokemus.

”Työkokemuksesta on ollut ehdottomasti hyötyä ammattiaineissa”, Väkiparta kertoo.

”Minulla on ennestään olemassa jonkinlainen käsitys metallialan töistä ja työmenetelmistä, toisin kuin lukiopohjaisilla opiskelijoilla.”

Moni ammattiopistosta tuleva epäröi matematiikan osaamistaan. Väkiparta sanoo, että matematiikasta selviää, jos on valmis tekemään töitä.

”Jos alkuun tekee paljon töitä ja sisäistää asiat, myöhemmin on helpompaa, kun perusasiat ovat hallinnassa. Kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan kuten itsekin tein aikoinaan. Tässä sitä edelleen ollaan kokeilemassa, enkä päivääkään ole katunut.”

Katua ei tosiaan ole tarvinnut, sillä opinnot ovat sujuneet mainiosti ja aikataulussa. Kolmas opiskeluvuosi on juuri tullut päätökseen komeasti, sillä Väkiparta vastaanotti toukokuussa stipendin Lappeenrannan teknillisen opiston konstruktiotekniikan linjalla vuosina 1982 – 1986 opiskelleilta alumneilta.

”Stipendi oli positiivinen yllätys. Yleensä kun stipendejä jaetaan vasta valmistuessa ja minulla on vielä vuosi opiskelua jäljellä”, Väkiparta iloitsee.

Stipendi jaettiin tänä vuonna alumnien toimesta ensimmäistä kertaa. Väkiparta sai stipendin paitsi kiitettävien arvosanojensa ansiosta, myös siksi, että hän on yltänyt huippusuorituksiin ilman lukio-opintoja.

Väkiparran opinnot jatkuvat jälleen syksyllä. Sitä ennen hän viettää kesäänsä alan töissä UPM-Kymmenen Kaukaan sellutehtaalla Lappeenrannassa kesämestarina.

”Valmistumisen jälkeen olisi tarkoitus työllistyä alan töihin. Myös jatko-opinnot yliopistossa ovat harkinnassa. Mikäli töitä löytyisi lähialueelta, olisi jatko-opintoja mahdollista suorittaa myös töiden lomassa.”

Pin It