Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelija johti opinnäytetyönään Jukolan Viestin ensiavun. Jos kuulostaa helpolta, kannattaa tutustua faktoihin.

17 558 suunnistajaa, kymmeniä tuhansia katsojia, sairaala, 4 ensiapupistettä, joissa 116 henkilöä ja alaisena opinnäytetyön ohjaaja.

Jukolan viesti on yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista ja se toteutetaan yli 2000 vapaaehtoisen työntekijän voimin. Lappee-Jukola 2016-suunnistuskilpailuun osallistui yli 3100 joukkuetta joissa oli 17558 suunnistajaa. Tapahtuman ensiavun ja ensihoidon järjestäminen oli suuri operaatio, sillä kilpailijoiden lisäksi paikalla oli kymmeniä tuhansia katsojia.

Ensiavun päällikkönä Jukolan viestissä toimi Saimaan ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin opiskelija Minna Saikko. Jukolan ensiavun järjestäminen oli Saikon opinnäytetyö.  Saikko oli alusta asti suunnittelemassa järjestelyjä sekä rekrytoimassa ja kouluttamassa päivystäjiä. Itse tapahtumassa hän oli mukana koko viikonlopun ja johti ensiavun ja ensihoidon operatiivista toimintaa.

Ensiavun järjestelyt aloitettiin yli vuosi ennen viestiä. Tapahtuman ensiapuun rekrytoitiin kaikkiaan 116 työntekijää, joista suuri osa oli sairaanhoidon ammattilaisia, sairaanhoitajia, ensihoitajia ja lääkäreitä. Päivystäjinä toimi myös 34 Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoitaja AMK-opiskelijaa, jotka saivat näin arvokasta kokemusta. Ensiavussa varauduttiin hoitamaan satoja potilaita, nilkan nyrjähdyksistä ja silmävammoista aina rintakipuihin ja elvytyksiin saakka.

Artikkeli on julkaistu alun perin asema.eu –sivustolla. Lue alkuperäinen juttu kokonaisuudessaan täältä: http://www.asema.eu/2016/09/oppilas-johti-jukolan-ensihoidon/

Pin It