Teksti ja kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Työelämässä pitää keksiä keino erottua muista. Siksi Salosta kotoisin oleva Eetu Palomäki päätti hakea opiskelemaan englanninkieliseen koulutukseen.

Alakin oli selvä.

”Polkupyörät, mopot, autot ja kaikenlaiset koneet ovat kiinnostaneet minua aina. Siksi halusin opiskella konetekniikkaa.”

Englannin kielellä konetekniikkaa oli tarjolla muutamassa kaupungissa. Lappeenranta kuulosti varsinaissuomalaisen nuorukaisen korviin mukavimmalta paikalta, joten sinne hän siis suuntasi.

Palomäen kanssa yhtä aikaa aloittaneissa mechanical engineering –opiskelijoista vain yksi puhuu hänen lisäkseen suomea. Kaikki muut kommunikoivat ainoastaan englanniksi.

”Olen ollut aina hyvä englannissa, lukion keskiarvo oli ysin paikkeilla. Huonommilla taidoillakin olisin varmasti pärjännyt. Ensimmäisinä viikkoina ammattisanasto oli hieman hukassa, mutta viimeistään kuukauden kuluttua pääsin kärryille.”

Palomäki on viihtynyt opintojensa parissa mainiosti. Opiskelu kansainvälisessä ryhmässä on sopivan haastavaa ja ilmapiiri kaupungissa ja kampuksella hyvä.

”Olen sopeutunut hyvin. Ensimmäiset päivät menivät tietysti hieman tarkkaillessa, mutta löysin kavereita hyvin nopeasti.”

Englanninkielinen koulutus on jo itsessään kansainvälinen, mutta opintoihin kuuluu myös vaihto-opiskelu ulkomailla.

Palomäki haaveilee lämpimistä kaukomaista, esimerkiksi Malesiasta.

”Mutta sinne on ilmeisesti hankalaa päästä, kun melko monet haluavat sinne.”

Valmistumisen jälkeen Palomäki haluaa työskennellä kansainvälisessä ympäristössä. Kokonaan ulkomaille hän ei haluaisi kuitenkaan muuttaa.

”Läheiset ovat kuitenkin Suomessa.”

Pin It