Teksti ja kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Sairaanhoitaja ja yrittäjä. Sellaiseen yhdistelmään törmää harvoin, mutta lappeenrantalaisen Kristiina Hilosen kohdalla yhdistelmä toteutuu.

Hilonen valmistui Saimaan ammattikorkeakoulusta sairaanhoitajaksi lokakuussa 2016. Oman toiminimen - Tahilia –kehon ja mielen harmoniaa - hän perusti heti valmistumisensa jälkeen. Nyt hän toimii yrittäjänä yhdessä kahden muun naisen kanssa hoitola Naturassa.

Hilosen yritys tarjoaa hyvinvointihoitoja, esimerkiksi aromaterapiaa, vyöhykehoitoa ja shiatsu-hierontaa sekä ravintoneuvontaa ja ryhmäohjauksia. Sairaanhoidon opintojen lisäksi Hilonen on opiskellut luontaishoitajaksi Luontaisterapiaopistossa.

Sairaanhoitajaopinnot ovat antaneet hyvän perustan yrittäjän työlle, Hilonen näkee.

”Koulutus antoi hyvän pohjan esimerkiksi siihen, kuinka kohdataan asiakas. Lisäksi sain paljon tietoa ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta sekä ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä”

Sairaanhoidon kurssien lisäksi Hilonen suoritti Saimaan ammattikorkeakoulussa yrittäjyyteen liittyviä kursseja. Kursseilla käsiteltiin esimerkiksi yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa ja pohdittiin, millaista yrittäjän elämä on.

”Enemmänkin yrittäjyyskursseja olisi voinut olla, mutta nämäkin kurssit auttoivat perustietojen oppimisessa. Isona plussana koin sen, että pääsin tutustumaan muihin yrittäjiksi haaveileviin ja sain tukea omille haaveilleni.”

Konkreettisin oppi on tullut käytännön työssä.

”Todella paljon on pitänyt opetella itse käytännössä, lähtien esimerkiksi siitä, kuinka maksupäätettä käytetään tai kuinka kirjanpito pitää järjestää.”

Ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä iti Hilosen mielessä pitkään. Lopullisen päätöksen hän teki viimeisenä opiskelutalvenaan yrittäjyyskurssin aikana.

”Yrittäjyys on minun juttuni. Tietysti ensimmäiset kuukaudet ovat haastavia eikä palkkaa ole vielä päässyt itselle maksamaan, mutta hyviä puolia on enemmän. Saan tehdä työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen luonnollisilla keinoilla.”

Pin It