Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko | Kuvat: Jonna Mielonen-Jumisko ja Lauri Pellinen

Saimaan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden betoninen kanootti pysyy kuin pysyykin pinnalla.

Kesäkuussa nelihenkinen joukkue suuntaa Saksan Kölniin, jossa järjestetään kahden vuoden välein kansainvälinen betonikanoottikilpailu.

Kilpailussa on useita sarjoja, joissa kilpaillaan kanootin eri ominaisuuksilla. Saimaan amk:n joukkue osallistuu nopeuskilpailuun.

”Tavoitteemme on voittaa koko homma”, toteaa Andrei Putrolainen.

Betonikanootin ensimmäinen versio rakennettiin jo puolitoista vuotta sitten. Toinen, kilpailuversio, valmistui kevään aikana.

Opiskelijoiden päätehtävä on ollut kehitystyö.

”Projekti on opettanut paljon. Selväksi on tullut, että betonilla on monta eri tarkoitusta ja että se on hyvin monikäyttöinen materiaali”, Jesse Pieninkeroinen kertoo.

Tämä kesä on toinen kerta, kun Saimaan ammattikorkeakoulun joukkue osallistuu betonikanoottikilpailuun. Kilpailu järjestetään kahden vuoden välein.

Video kanootin rakentamisesta:


Kanootin lähtövalmiiksi pakkasivat opsikeljoita projektissa ohjannut Lauri Pellinen (vas.) sekä Eetu-Ville Venäläinen, Jesse Pieninkeroinen ja Andrei Putrolainen.

Betonikanoottiprojektin mahdollistaa yritysten kanssa tehtävä yhteistyö. Tänä vuonna opiskelijoita ovat tukeneet Finnsementti, Lappeenrannan Lämpötalo Oy, Evälahti, Karjalan rakennus ja maalaus oy, Konepalvelu Heiniluoto, Rakennuspraktiikka, Metehe, Juho-Laastit, Saferoad, Rudus, Ria ja Mip Electronics.

Pin It