Teksti ja kuva: Jonna Mielonen-Jumisko

Jännittää ihan pirusti, toteaa kansanedustaja Joona Räsänen.

Hän istuu Saimaan ammattikorkeakoulun aulassa. Alkamassa on tradenomin ylempään amk-tutkintoon johtavan koulutuksen toinen kontaktiopetusviikonloppu.

Räsänen on odottavalla kannalla.

”Haluan päästä oppimaan muiden kanssa ja oppia jälleen opiskelemaan. Kurssien sisältö näyttää mielenkiintoiselta ja uskon, että opittavista asioista tulee olemaan varmasti hyötyä työssäni.”

Joona Räsänen on sosiaalidemokraattien kansanedustaja ja Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Miksi Lohjalla asuva ja Helsingissä työskentelevä Räsänen valitsi opiskelukaupungikseen Lappeenrannan?

”Olen opiskellut täällä tradenomiksi. Kaupungista ja Saimaan ammattikorkeakoulusta jäi hyvä maku.

Räsänen kokee, että poliitikonuralla tradenomiopinnoista on ollut iloa.

”Luen paljon esimerkiksi talousarvioita. Niiden tulkinnassa olen oppinut soveltamaan koulussa opittuja asioita. Myös muun muassa markkinoinnin opit ovat olleet käytössä, poliitikon kun on välttämättä osattava markkinoida itseään”, hän miettii.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon hän haluaa suorittaa useista eri syistä.

”Sitä ei ikinä tiedä, mitä elämässä tulee eteen, joten maisteritason tutkinto on tavallaan varautumista tulevaisuuteen. Haluan myös kehittää itseäni ammatillisesti ja opiskelu kannattaa aina.”

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus on suunniteltu niin, että opinnot on mahdollista suorittaa työnteon ohella. Läsnäoloa vaativaa opetusta on noin kerran kuussa perjantaisin ja lauantaisin.

Kuinka kiireinen työ Helsingissä, koti ja luottamustehtävät Lohjalla ja opiskelu Lappeenrannassa sopivat yhden ihmisen arkeen?

”Ihminen on halutessaan ehtiväinen. Välillä täytyy tietysti priorisoida”, Räsänen arvioi.

Onneksi opiskelu ei ole nykyisin ajasta ja paikasta riippuvaista, hän muistuttaa. Kun työ- ja opiskelumatkat liikkuu julkisilla kulkuvälineillä, niihin kuluvan ajan voi käyttää työskentelyyn.

”Esimerkiksi Lappeenrantaan tullessani kertasin edellisen kontaktiopetuskerran materiaaleja Moodlesta.”

Katso lisää yamk-koulutuksesta: https://www.saimia.fi/fi-FI/koulutustarjonta/yamk-tutkinnot

Pin It