Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko | Kuvat: Jonna Mielonen-Jumisko ja Linh Dao

Linnalan kampuksen ravintolassa on vilskettä. Keittiössä pilkotaan, keitetään, paistetaan ja hyydytetään. Ravintolasalissa asetellaan pöytiä ja pöytäliinoja, viimeistellään pöytäkoristeita ja asetellaan iltaohjelman vaatimaa tekniikkaa paikoilleen.

Käynnissä on kansainvälisen viikon päätösillallisen valmistelu. Neljän tunnin kuluttua ravintola täyttyy yli sadasta vieraasta, jotka saapuvat juhlistamaan kolmannen kansainvälisen viikon päätöstä ja tuloksia.

Sitä ennen tehtävää on vielä paljon.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksen opiskelijat vastaavat koko illallisen suunnittelusta ja toteutuksesta. Opettajat ohjaavat tarvittaessa, mutta päävastuu kuuluu opiskelijoille.

Teemana on Suomi100, sen opettajat ja viikon järjestäjät ovat päättäneet jo aikaisin keväällä. Lähes kaiken muun opiskelijat ovat saaneet suunnitella itse.

Lauri Mankki asettelee pöytiä ja tarkastaa, että pöydät ja liinat kulkevat suorassa linjassa.

”Tämä on erittäin hyvää harjoitusta etenkin heille, joilla ei ole työkokemusta ravintola-alalta”, Lauri toteaa.

Hän on aloittanut opintonsa muutaman työvuoden jälkeen, joten hänelle illallisen valmistelu on tuttua.

”Itselleni hyödyllisintä projektissa on ollut suunnittelutyö”, hän kertoo.

Saimaan ammattikorkeakoulussa vaihto-opiskelijana oleva belgialainen Eleanor Winderickx asettelee pöytiin haarukoita ja veitsiä.  

”On todella hienoa, että opiskelijat saavat toteuttaa illallisen. Se kertoo, että meihin luotetaan”, Eleanor sanoo.

Opiskelijoilla oli kolme viikkoa aikaa suunnitella ja toteuttaa illallinen.

”Aluksi tilanne oli hieman kaoottinen, mutta nyt kaikki näyttää sujuvan hyvin”, Eleanor toteaa.

Illan kuluessa yli sata vierasta nautti kansainvälisen illallisen tunnelmasta ja suomalaisesta ruoasta. Kaikki sujui hyvin ja vieraat viihtyivät, toteaa lehtori Ann-Mari Karvinen.

”Niin vieraille, opiskelijoille kuin meille ohjaajille jäi todella hyvä fiilis. Opiskelijat pääsivät näyttämään taitonsa ja olimme oikein tyytyväisiä heidän työpanokseensa”, Karvinen kertoo.

Saimaan ammattikorkeakoulun kansainvälinen viikko kokosi yli sata opettajaa ja tuki- ja palveluhenkilöstöön kuuluvaa vierasta korkeakouluista ympäri maailmaa. Tämän vuoden tapahtuma oli kolmas perättäinen kansainvälinen viikko. Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa sekä Linnalan että Skinnarilan kampuksilla.

Lue lisää kansainvälisestä viikosta: https://www.saimia.fi/international-week/

Pin It