psIMG 2158
Tapani Suni (vas.) mainitsi puheessaan kannattavansa ammattikorkeakoulujen mahdollista fuusiota. ”Kyse on ennen kaikkea LUT-konsernimme ja Saimian elinvoimasta ja ylipäätään säilymisestä Etelä-Karjalassa pitkässä juoksussa”, hän summasi. Kuvassa myös Anneli Pirttilä ja SAIKOn Mikael Martikka.

Saimaan ammattikorkeakoulun lukuvuoden 2018–2019 avajaisia vietettiin tiistaina 18. syyskuuta ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampuksella.

Tilaisuudessa puhuivat rehtori Anneli Pirttilä ja juhlapuhujana toimitusjohtaja Tapani Suni (Suni Oy). Henkilökunnan tervehdyksen toi lehtori Marjut Louhelainen ja opiskelijoiden tervehdyksen opiskelijakunta SAIKOn hallituksen puheenjohtaja Mikael Martikka.

Suni korosti puheessaan eteläkarjalaisen yhteistyön tärkeyttä.

”Tarvitsemme koko maakunnan elinvoimaa vahvistavan, omiin vahvuuksiimme perustuvan, yhdessä rakennettavan elinkeinostrategian, jolloin koko maakunnan yhteiset sekä kuntien ja yritysten omat tavoitteet, toimenpiteet ja resurssit voidaan sovittaa yhteen”, hän sanoi.

psIMG 2266
Marjut Louhelainen pohti puheessaan lapsen kyltymätöntä tiedonjanoa. Kuinka tuota intoa voisi ylläpitää kiireen keskellä?

Rehtori Anneli Pirttilän puheessa nousivat esiin sekä viimeaikaiset että tulevaisuuden muutokset Saimaan ammattikorkeakoulussa. Ammattikorkeakoulusta on tullut osa LUT Korkeakoulut -konsernia, tukipalvelujen henkilöstö on siirtynyt yliopiston palvelukseen ja ammattikorkeakoulun Imatran toiminta on päätetty siirtää Lappeenrantaan vuonna 2019.

”Näissä viime vuosien toimenpiteissä me olemme olleet ensimmäisiä Suomessa. Olemme olleet luomassa itse omaa tulevaisuuttamme sen sijaan, että olisimme myötäilleet toimintaympäristön muutoksia. On aina parempi ottaa aloite omiin käsiin sen sijaan, että reagoidaan vääjäämättömään kehitykseen”, Pirttilä sanoi.

Samaa rohkeutta tarvitaan Pirttilän mukaan myös alkavana lukuvuonna, sillä LUT-konsernin rehtorit ovat esittäneet, että korkeakoulujen hallitukset aloittaisivat Saimaan ja Lahden ammattikorkeakoulujen fuusion valmistelun.

”Olkaa mukana tekemässä tästä kaikinpuolista menestystä. Jos keskeiset toimijat soutavat eri suuntaan, vene ei yleensä liiku minnekään”, hän evästi opettajia, opiskelijoita ja alueen elinkeino- ja työelämän edustajia.

psIMG 2316
Avajaisyleisössä oli opiskelijoita, henkilökuntaa sekä kutsuvieraita. Puheiden ja tervehdysten lomassa kuultiin musiikkia, ja tilaisuus päättyi kahvitarjoiluun.

Alkava lukuvuosi on Pirttilän viimeinen rehtorina ennen eläkkeelle jäämistä.

”Oman tehtäväni jätän hyvillä mielin pitkän työrupeaman jälkeen, sillä Saimaan ammattikorkeakoulu on todella hyvässä toiminnallisessa ja taloudellisessa iskussa. Fuusioissa tuloksiltaan vahva ja hyvässä kunnossa oleva organisaatio pärjää kyllä.”

Lukuvuoden avajaispuheet kokonaisuudessaan:

Tapani Suni

Anneli Pirttilä

Marjut Louhelainen

Mikael Martikka

Pin It