annelinlaksiaiset

”Kun jotain loppuu, myös uutta alkaa. Nyt organisaatiolla alkaa uusi elämä – ja niin alkaa minullakin.”

Näin sanoi Saimaan ammattikorkeakoulun pitkäaikainen rehtori Anneli Pirttilä maanantaiaamuna 10. joulukuuta. Se oli hänen viimeinen työaamunsa ennen eläkkeelle jäämistä.

”Lähden kiitollisin mielin. Täällä on ollut hyvä olla, ja koko ammattikorkeakoulun porukka ansaitsee kiitoksen. Koko SAIMIAn menestys menestys perustuu siihen, että ihmiset ovat sitoutuneita. Isoissa ja tärkeissä asioissa olemme olleet yksituumaisia ja määrätietoisia", hän sanoo.

Pirttilä työskenteli SAIMIAn ja sitä edeltäneen Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun rehtorina yhteensä yli 17 vuotta.

Seuraavaksi Pirttilä aikoo keskittyä opiskeluun. Hän aloitti syksyllä kirjoittamisen perusopinnot Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Innostus näkyy kauas.

”Kun on tohtorinkoulutus, tietyt asiat ovat aiemmista opinnoista tuttuja. Mutta paljon on myös uutta. Nämä toisen tieteenalan alkuasukkaat puhuvat minulle outoa murretta, mutta ovat ystävällisiä”, tekniikan tohtoriksi väitellyt Pirttilä vertaa.

Myös korkeakoulumaailman tapahtumat ja esimerkiksi koulutuksen digitalisoituminen kiinnostavat – mutta kohteliaan etäisyyden päästä, sillä Pirttilä ei koe tarvetta neuvoa tai puuttua seuraajiensa työntekoon.

"Minun urakkani oli tässä, nyt jatkavat uudet johtajat kohti uutta menestystä ja entistä parempaa tulevaisuutta."

Kirjallisuudesta keskustelu ei sen sijaan pääty, vaan Anneli Pirttilän näkee jatkossakin osana henkilökunnan kirjallisuuspiiriä.

”Kirjallisuuspiirin vetovastuu on siirtynyt eteenpäin, mutta jatkan piiriläisenä. Kokoonnumme seuraavan kerran keskiviikkona, ja luen tapaamista varten Juha Hurmeen suomennosta Sally Salmisen kirjasta Katarina.”

Pin It