Korkeakoulut ovat yritysmaailmalle monipuolinen yhteistyökumppani. Lappeenrannassa ja Helsingissä toimiva OCTO3 tekee korkeakoulujen kanssa jatkuvaa yhteistyötä. Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston osaaminen on OCTO3:n toiminnan perusta, sanoo yhtiön myyntijohtaja Sami Pesonen.

Hän puhui aiheesta Wirma Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan Yrittäjien järjestämässä aamukahvitilaisuudessa Saimaan ammattikorkeakoulussa.

”Strategiamme perustuu siihen, että korkeakouluissa tehdään oikeita asioita. Tarvitsemme yhteistyötä”, Pesonen toteaa.

Ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyö on käytännössä tarkoittanut esimerkiksi sitä, että OCTO3:n työntekijät ovat pitäneet opiskelijoille luentoja.

Yhtiö on tehnyt yhteistyötä myös hankkeiden kanssa. OCTO3 on mukana esimerkiksi parhaillaan käynnissä olevassa Pelurit-hankkeessa, jossa organisaatioiden toimintatapoja kehitetään pelillisin ja leikillisin keinoin.

Myös palveluliikentoimintayritys Divest Groupille korkeakoulut ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita. Lappeenrannassa yhteistyö näkyy tällä hetkellä erityisesti rekrytoinnissa, sillä yhtiössä työskentelee lukuisia Saimaan ammattikorkeakoulusta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistuneita.

”Tavoitteenamme on olla opiskelijan ensimmäinen työpaikka”, hankejohtaja Kari Haaja sanoi tilaisuudessa.

Yhteistyön mahdollisuudet ovat hyvin laajat, huomauttaa Saimaan ammattikorkeakoulun vararehtori Kirsi Viskari. Korkeakouluissa on tarjolla paitsi työvoimaa, myös tukea, vinkkejä ja apua yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Sitä tukea yritykset voisivat käyttää useamminkin.

”Erityisesti pk-yritykset eivät usein tule ajatelleeksi sitä, että korkeakouluista voisi olla niille oikeasti jotain apua”, Saimaan ammattikorkeakoulun vararehtori Kirsi Viskari sanoo.

Tukea yritys voi saada niin koulujen henkilökunnalta kuin opiskelijoiltakin Opiskelijat tekevät yrityksille esimerkiksi opinnäytetöitä ja erilaisia projektitöitä, joista yritykset saavat uusia ideoita ja näkökulmia toimintaansa.

”Toimeksiannot voivat olla hyvin pienimuotoisia tai suurempia, esimerkiksi yrityksen kansainvälistymiseen liittyviä toimenpiteitä”, Viskari toteaa.

Toimeksiantoja voi tehdä myös Saimaan ammattikorkeakoulun markkinoinnin osuuskunnille (http://www.saimia.fi/fi-FI/tutkimus-kehitys-ja-palvelut/palvelut/osuuskunnat). Opiskelijoiden pyörittämät osuuskunnat ovat toteuttaneet useita projekteja. Tänä vuonna esimerkiksi Lappeenrannan Joulumarkkinat syntyvät Markkinointiosuuskunta Luxin työnä.

Katso lisää Saimaan ammattikorkeakoulun tarjoamista palveluista täältä: http://www.saimia.fi/fi-FI/tutkimus-kehitys-ja-palvelut/palvelut.

Jos yhteistyö amk:n kanssa kiinnostaa, mutta alkuun on hankalaa päästä, yhteyttä voi ottaa Kirsi Viskariin: 0400 376420, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Pin It