Lappeenranta

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

Matkailu- ja ravitsemisalan amk-tutkinto, Restonomi (AMK)

Tutkinnon laajuus:
3,5 vuotta eli 210 opintopistettä, josta harjoittelun osuus on 30 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Virpi Ristimäki
puhelin 040 672 7014
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Restonomi on majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan moniasiantuntija ja edelläkävijä.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomeilla on selkeä käsitys hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdossa tarvittavasta palveluliiketoiminnan ja talouden osaamisesta sekä alan palvelujen kehittämisestä. Restonomit voivat työskennellä hotelli- ja kongressialan, majoituspalveluiden, tapahtumapalveluiden tai ravintolapalveluiden kehittämis-, esimies- ja johtamistehtävissä tai yrittäjinä.

Restonomi kehittää ja johtaa palveluja asiakaslähtöisesti, seuraa trendejä, ennakoi kehitystä ja toimii asiakaslähtöisesti. Työkokemukseen yhdistetty tutkinto  antaa restonomille hyvät valmiudet toimia ammatissaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kansainvälisyys on matkailu- ja ravitsemisalan arkipäivää. Kampuksellamme on opiskelijoita useista kymmenistä maista. Saimaan ammattikorkeakoululla on monia vaihtokorkeakoulukohteita maailmalla ja kannustamme opiskelijoita vaihtoon. Harjoittelupaikkoja on sekä Suomessa että maailmalla. Opintojen kautta on helppoa ja turvallista lähteä ulkomaille vaihto-opiskelemaan tai suorittamaan harjoittelua.

Restonomiopinnot sisältävät esimiestyötä, yrittäjyyttä, laskentatoimea,  markkinointia, hotelli- ja ravintola-liiketoimintaa, yrittäjyyttä, sähköisen liiketoiminnan opintoja sekä matkailun palveluliiketoimintaa. Opintojen aikana tehdään harjoitus- ja projektitöitä työelämäympäristöissä.  Käytännön osaamista pääsee harjoittelemaan myös kampuksen omissa ravintoloissa.

Restonomikoulutus siirtyy Imatralta Lappeenrantaan Skinnarilan kampukselle syksyllä 2019. Siihen saakka opiskelu jatkuu tavalliseen tapaan Imatralla.

Restonomi Emma Liukka: Ura avautui ensimmäisestä harjoittelupaikasta

Emma Liukka ihastui nykyiseen työnantajaansa heti opiskelujen alussa. Hotelli- ja ravintola-alan uudet opiskelijat tutustuivat lähiseudun matkailuyrityksiin, ja yksi tutustumiskohde oli Lappeenrannassa sijaitseva Holiday Club Saimaa. Tänne haluan töihin, Emma ajatteli, ja kävi tuumasta toimeen. Hän suoritti ensimmäisen perusharjoittelunsa Holiday Club Saimaassa ja sai sen jälkeen samasta paikasta työpaikan.

Lue koko juttu

Kansainvälisen viikon päätösillallinen oli restonomiopiskelijoiden taidonnäyte

Chopping, cooking and frying. White tablecloths, tables in straight lines, beautiful table decoration on each table. Photo booth frames made of fir branch. The students of tourism and hospitality management planned and put in the action the farewell dinner of the International Week.

Lue koko juttu

Pop-up-ravintola on opiskelijoiden oma luomus

Porkkanat ja sipulit ovat siisteissä suikalekasoissa kulhoissa ja leikkuulaudoilla. Kuusikymmentä kananmunaa rikottua kananmunaa odottaa vatkausta. Jere Ronkaisen kattilassa hautuu pannacottamassa. Ronkainen sekoittaa kermaa tasaisin, varmoin liikkein.

Lue koko juttu

Restonomi nauttii kansainvälisestä Linnalasta

Imatra ei ollut Iina Heinosen ja Antti Tammisen listalla ylimpänä, kun he miettivät, mihin suuntaisivat opiskelemaan.
Imatralla he molemmat kuitenkin ovat, hotelli- ja ravintola-alaa opiskelemassa Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Lue koko juttu

Pin It