SAIMIAn koulutustarjonnan tietoja ei enää päivitetä.

Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaan ja kevään 2020 yhteishakujen hakukohteisiin LAB-ammattikorkeakoulun sivuilla osoitteessa lab.fi/fi/koulutus. Kuvataiteen koulutus on LABissa osa Muotoiluinstituuttia. Suoraan kuvataiteen koulutuskuvaukseen pääset tästä linkistä.

Kulttuurialan amk-tutkinto, Kuvataiteilija (AMK)

Tutkinnon laajuus:
4 vuotta eli 240 opintopistettä, josta harjoittelun osuus on 30 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Eija Mustonen
puhelin 040 763 3690
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kuvataiteen koulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva

Verkkogalleria
Katso opiskelijoiden teokset ja työtilat

Kuvataiteilija käy vuoropuhelua taiteen eri keinoin. Ammatin ytimen muodostaa teosten ideointi, suunnittelu, toteutus, esittäminen sekä vuorovaikutus taiteen vastaanottajien kanssa. 

Kuvataiteen koulutuksessa voi opiskella muun muassa taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvataidetta, kuvanveistoa tai korutaidetta. Perinteisten menetelmien rinnalla ovat vahvasti mukana uudet materiaalit ja teknologiat.

Ensimmäisen vuoden aikana opiskellaan monipuolisesti eri taiteenaloja. Sen jälkeen voi syventyä joko yhden taiteenalan ammattiopintoihin tai koota oppiaineita eri taiteenlajeista.

Kuvataiteen päätoimisia opettajia ovat opettajaksi pätevöityneet taiteilijat. Vierailevina opettajina toimii taiteilijoita sekä eri taiteenalojen asiantuntijoita.  Yhteistyö on tiivistä myös muiden taidekoulujen kanssa.

Kuvataiteen opiskelijat osallistuvat erilaisiin taideprojekteihin, joten kontakteja luodaan jo opiskeluaikana. Valmistuneet kuvataiteilijat työskentelevät ammattitaiteilijoina tai opetus- ja suunnittelutöissä.

Kuvataiteilija Henrik Härkönen: Kuvataiteilijalta vaaditaan intohimoa

Kuvataiteilijan täytyy suhtautua taiteeseen intohimoisesti. Heitä, jotka näin tekevät, Henrik Härkönen kehottaa hakeutumaan opiskelemaan taiteilijaksi. Henrik itse valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Sen jälkeen hän työskennellyt vapaana taiteilijana.

Lue koko juttu

Kuvataiteilijat maalasivat palvelukodin asukkaille tunteita herättäviä maisemia

Tilaustyö ikäihmisten palvelukotiin oli Anne Leppäselle, Ville Ilmarannalle ja Lauri Inkiselle uusi kokemus.

Lue koko juttu

Saimaan amk:n kuvataiteen opiskelijoiden taidetta Etelä-Karjalan Osuuspankin uusin tiloihin

24 Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijaa osallistui opintojaksolle, jossa etsittiin taidetta pian valmistuvan OP Etelä-Karjalan uuden toimitalon seinille Lappeenrantaan. Marraskuun lopussa Osuuspankki palkitsi kolme ehdotusta stipendein ja kaksi sai kunniamaininnan. Palkituista ehdotuksista kolme päätyy lopulta pankin tiloihin.

Lue koko juttu

Kuvataiteilija Hanna Ryynäsen opinnäytetyö sai kansainvälistä huomiota

Hanna Ryynänen valmistui kuvataiteilijaksi viime keväänä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Ryynäsen töitä on parhaillaan esillä Hollannissa. Marzee-galleriassa Nijmegenissä vuosittain järjestettävään näyttelyyn kootaan opinnäytetöitä ympäri Eurooppaa.

Lue koko juttu

Kuvataiteilija valitsi kameran

Minna on kuvannut harrastuksenaan vuosien ajan. Nyt hän tekee siitä itselleen ammatin. Ensimmäinen opiskeluvuosi Saimaan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opintoja on takana.

Lue koko juttu

Pin It