Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

SAIMIAn verkkosivujen koulutustietoja ei enää päivitetä.

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Ensihoitaja (AMK),
sisältää sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon.

Tutkinnon laajuus:
4 vuotta eli 240 opintopistettä, josta harjoittelun osuus on 75 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Pirjo Huovila
puhelin 0400 607 064
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ensihoitajakoulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Ensihoitaja on akuutin hoitotyön ammattilainen. Työ edellyttää nopeaa arviointikykyä, lääketieteelliseen tietoon perustuvaa päätöksentekoa sekä hoitotyön soveltamistaitoja vaihtelevissa tilanteissa.

Ensihoitaja vastaa hoitotyöstä silloin, kun potilas on sairastunut äkillisesti tai vammautunut onnettomuudessa. Suurin osa työstä on kuitenkin potilaiden rauhallista tutkimista, tilanteiden kartoittamista ja jatkohoidon suunnittelua. Työhön sisältyy myös koulutustehtäviä.

Opiskelu on käytännönläheistä. Perustaidot opitaan ohjatuissa laboratorio- ja simulaatiotilanteissa. Käytännön työhön päästään harjoittelujaksoilla sairaaloissa ja ambulansseissa.

Ensihoitaja voi työskennellä ambulanssien lisäksi esimerkiksi päivystyspoliklinikoilla tai anestesia- ja teho-osastoilla. Koulutus mahdollistaa työskentelyn myös ulkomailla.

Ensihoidon ja hoitotyön pääaineopintojen ohella opintoihin kuuluu muun muassa anatomiaa ja fysiologiaa, lääketiedettä, farmakologiaa sekä psykologiaa. Koulutuksessa kehitetään valmiuksia myös fyysisen kunnon ylläpitämiseen ja stressinhallintaan.

Opinnäytetyönä Jukolan viestin ensiapu

Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelija johti opinnäytetyönään Jukolan Viestin ensiavun. Jos kuulostaa helpolta, kannattaa tutustua faktoihin.

Lue koko juttu

Ensihoidon opiskelijat saivat stipendin opinnäytetyöstään

Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoidon opiskelijat Sara Venäläinen, Heini Karstila, Noora Lempiäinen ja Niko Kinnunen ovat saaneet tuhannen euron stipendin Toimihenkilöliitto ERTOlta.

Lue koko juttu

Rutiini syntyy toistosta ja todenmukaisista tilanteista

”Pystytkö nostamaan oikeaa jalkaa?” ensihoitaja kysyy lattialla makaavalta potilaalta. Mies on liukastunut portaissa ja loukannut itsensä pahasti.

Lue koko juttu

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It