Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

SAIMIAn verkkosivujen koulutustietoja ei enää päivitetä.

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Fysioterapeutti (AMK)

Tutkinnon laajuus:
3,5 vuotta eli 210 opintopistettä, josta ammattitaitoa edistävän harjoittelun osuus on 46 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Sari Liikka
puhelin 040 528 9505
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Fysioterapeuttikoulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Fysioterapeutit ovat analyyttisiä ja itsenäisesti työskenteleviä kuntoutusalan ammattilaisia. Fysioterapeutti tekee mittauksiin ja arviointeihin perustuvia diagnooseja sekä parantaa, lievittää ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelinsairauksia.

Fysioterapeutit ovat mukana kehittämässä terveys- ja hyvinvointipalveluja sekä ihmisten elinympäristöjä. He tekevät yhteistyötä esimerkiksi lääkäreiden, sairaanhoitajien, sosionomien ja toimintaterapeuttien kanssa.

Fysioterapeutit työskentelevät terveyskeskuksissa, sairaaloissa, kuntoutus- ja hoitolaitoksissa, fysioterapia-alan yrityksissä tai terveyden edistämiseen liittyvissä suunnittelu- ja koulutustehtävissä. Saimaan ammattikorkeakoulun fysioterapian laboratoriossa opiskelijat pääsevät tutkimaan asiakkaidensa kuntoa, arvioimaan työkyvyn ongelmia ja suunnittelemaan kuntoutusohjelmia.

Perusopintoihin sisältyy muun muassa lääketieteellisiä oppiaineita, anatomiaa, fysiologiaa, biomekaniikkaa, kuormitusfysiologiaa sekä terveyden edistämisen menetelmiä.Ammattiopintoihin sisältyy tutkimusta ja kliinistä päättelyä, terapiamenetelmiä, soveltavaa liikuntaa sekä tutkimus- ja kehitystyötä.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It