Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

SAIMIAn verkkosivujen koulutustietoja ei enää päivitetä.

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Sairaanhoitaja (AMK)

Tutkinnon laajuus:
3,5 vuotta eli 210 opintopistettä, josta ammattitaitoa edistävän harjoittelun osuus on 75 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Pirjo Huovila
puhelin 040 060 7064
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sairaanhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija, joka toimii laaja-alaisesti erilaisissa hoitotyön tehtävissä. Sairaanhoitajan työhön kuuluu sairauksien ennaltaehkäiseminen ja parantaminen sekä terveyden edistäminen. Työ edellyttää päätöksentekotaitoa sekä monipuolisia kliinisiä ja tiedollisia valmiuksia.

Hoitotyön opiskelu on käytännönläheistä. Perustaidot opitaan laboratorio- ja simulaatiotilanteissa. Ammatillisista opinnoista puolet tehdään ohjattuna harjoitteluna aidoissa hoitotyön toimintaympäristöissä.

Sairaanhoitajat työskentelevät moniammatillisten tiimien jäseninä pääsääntöisesti sairaaloissa, terveyskeskuksissa, kotihoidossa, yksityisissä hoitolaitoksissa, avoterveydenhuollossa ja erilaisissa järjestöissä. Sairaanhoitaja voi toimia myös yrittäjänä.

Kliinisen hoitotyön lisäksi sairaanhoitajat voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan asiantuntija-, kehittämis-, johtamis- ja opetustehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

Perusopintoihin sisältyy kieliopintoja, hoitotyön menetelmäopintoja, anatomiaa ja fysiologiaa, lääketieteellisiä opintoja sekä farmakologiaa. Ammattiopintoihin sisältyy muun muassa lääkehoitoa, hoitotyötä, avoterveydenhuoltoa ja kotihoitoa.

Sairaanhoitajan koulutuksella voi ponnistaa myös yrittäjäksi

Sairaanhoitaja ja yrittäjä. Sellaiseen yhdistelmään törmää harvoin, mutta lappeenrantalaisen Kristiina Hilosen kohdalla yhdistelmä toteutuu.

Lue koko juttu

Simulaatio tuo sairaalan arjen oppitunnille

Potilas makaa sängyllä keskussairaalan ensiapupäivystyksessä. Neljä sairaanhoitajaa hyörii hänen ympärillään.

Lue koko juttu

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It