Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

SAIMIAn verkkosivujen koulutustietoja ei enää päivitetä.

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Sosionomi (AMK)

Tutkinnon laajuus:
3,5 vuotta eli 210 opintopistettä, josta ammattitaitoa edistävän harjoittelun osuus on 45 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Helena Wright
puhelin 040 754 8430
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sosionomi on hyvinvoinnin moniosaaja, joka työskentelee lähellä ihmistä hänen arjessaan. Sosionomit kehittävät sosiaalialan palvelukokonaisuuksia sekä vahvistavat ihmisten hyvinvointia ja osallisuutta. Työn ytimen muodostavat eri ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien ihmisten ohjaaminen ja tukeminen.

Koulutuksessa perehdytään erilaisissa elämäntilanteissa ilmeneviin kasvatuksen, opetuksen, ohjauksen tai sosiaalisen tuen tarpeisiin. Opetuksen sisältö on suunniteltu yhdessä työelämän asiantuntijoiden kanssa, ja saat opinnoistasi valmiudet tulevaisuuden sosiaalialan työtehtäviin. Opiskeluun sisältyy myös käytännön harjoittelua ja työelämäprojekteja.

Sosionomit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi sosiaali- tai palveluohjaajana, perhetyöntekijänä, projektityöntekijänä tai sosiaalialan yrittäjänä. Sosionomina voit myös saada varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden, kun suoritat 60 opintopisteen laajuiset varhaiskasvatuksen ja/tai sosiaalipedagogiikan opinnot.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It