Lappeenranta

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Sosionomi (AMK)

Tutkinnon laajuus:
3,5 vuotta eli 210 opintopistettä, josta ammattitaitoa edistävän harjoittelun osuus on 48 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Helena Wright
puhelin 040 754 8430
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sosionomikoulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Sosionomi on hyvinvoinnin moniosaaja, joka työskentelee lähellä ihmistä hänen arjessaan. Koulutuksessa perehdytään eri elämäntilanteissa ilmeneviin kasvatuksen, opetuksen, ohjauksen tai sosiaalisen tuen tarpeisiin.

Sosionomit kehittävät sosiaalialan palvelukokonaisuuksia ja vahvistavat ihmisten hyvinvointia. Opetuksen sisältö on suunniteltu yhdessä työelämän asiantuntijoiden kanssa, joten se vastaa suoraan työelämän vaatimuksiin. Opiskelu sisältää sekä toiminnallisia ohjaus- ja työmenetelmäopintoja että yhteiskuntatieteellisiä ja käyttäytymistieteellisiä opintoja. Opiskeluun sisältyy myös käytännön harjoittelua ja työelämäprojekteja.

Sosionomit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi sosiaali- tai palveluohjaajana, perhetyöntekijänä, koulukuraattorina, projektityöntekijänä tai sosiaalialan yrittäjänä. Sosionomi voi myös saada lastentarhanopettajan pätevyyden.

Opintoihin sisältyy muun muassa psykologiaa, erityispedagogiikkaa, kasvatustiedettä, sosiologiaa ja sosiaalipolitiikkaa. Ammattiopinnoissa on esimerkiksi menetelmäopintoja, verkostotyömenetelmiä sekä ratkaisu- ja voimavarakeskeisiä menetelmiä.

Hae opiskelemaan kevään 2019 yhteishaussa – lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät SAIMIAn hakusivuilta.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It