Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu yhdistyvät 1.1.2020 LAB-ammattikorkeakouluksi. Tutustu koulutuksiin nyt ja hae kevään yhteishaussa LABiin!

SAIMIAn verkkosivujen koulutustietoja ei enää päivitetä.

Sosiaali- ja terveysalan amk-tutkinto, Terveydenhoitaja (AMK)

Tutkinnon laajuus:
4 vuotta eli 240 opintopistettä, josta ammattitaitoa edistävän harjoittelun osuus on 85 opintopistettä. Koulutus sisältää sairaanhoitajan koulutuksen.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Pirjo Huovila
puhelin 0400 607 064
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Terveydenhoitajakoulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Terveydenhoitaja on terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä, joka kannustaa ihmisiä terveyttä edistäviin elämäntapoihin ja vahvistaa heidän voimavarojaan. Terveydenhoitaja tekee työtä tartuntatautien ehkäisemiseksi sekä edistää ja seuraa eri-ikäisten ihmisten terveyttä elämänkulun eri vaiheissa.

Hyvä ammattitaito ja tutkimustiedon yhdistäminen käytännön tilanteisiin ovat hoitotyössä välttämättömiä. Puolet ammattiopinnoista on ohjattua harjoittelua aidoissa hoitotyön toimintaympäristöissä.

Terveydenhoitajat työskentelevät pääsääntöisesti äitiys- ja lastenneuvoloissa, koulu-, opiskelu- ja työterveyshuollossa tai ikääntyneiden ihmisten terveydenhuollossa. Ammattiin kuuluu työskentely moniammatillisissa ryhmissä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Terveydenhoitaja voi perustaa myös oman yrityksen.

Perusopintoihin sisältyy tutkimus- ja kehittämistyötä, anatomiaa, fysiologiaaja lääketieteellisiä opintoja.Ammattiopintoihin sisältyy muun muassa tartuntatautien ehkäisyä, ympäristöterveydenhuoltoa, lääkehoitoa jaterveyden edistämistä.

Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus ovat osa terveydenhoitajan työtä. Terveydenhoitaja voi työskennellä myös ulkomailla kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilainen tuntee ihmisen

Onko hoitoala kutsumusammatti?
Sosiaali- ja terveysalaa Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevat Riina Melanen, Nelli Lakka, Mikko Vallius ja Teija Auvinen miettivät vastausta pitkään.

Lue koko juttu

Pin It