SAIMIAn koulutustarjonnan tietoja ei enää päivitetä.

Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaan ja kevään 2020 yhteishakujen hakukohteisiin LAB-ammattikorkeakoulun sivuilla osoitteessa lab.fi/fi/koulutus.

Tekniikan amk-tutkinto, Insinööri (AMK)

Tutkinnon laajuus:
4 vuotta eli 240 opintopistettä, josta harjoittelun osuus on 30 opintopistettä.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Kirsi Taivalantti
puhelin 040 517 7702
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit ovat tärkein ammattikunta kestävän, puhtaan, esteettömän ja hyvinvointia edistävän elinympäristön luomisessa, uudistamisessa ja ylläpitämisessä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit ymmärtävät rakennetun ympäristön kokonaisuuden ja hallitsevat hyvin jonkin sen luomiseen ja ylläpitämiseen tai liiketoimintaan liittyvistä osa-alueista. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri suuntautuu joko talonrakennustekniikkaan tai yhdyskuntatekniikkaan. Opinnot sisältävät teknistä perusosaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä rakennusalan teoriaa ja käytäntöä. Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, projektinhallintaa ja työyhteisötaitoja.

Koulutuksesta valmistut insinööriksi talonrakennusalan tai infra-alan suunnittelu-, johtamis- ja kehittämistehtäviin. Valmistuneena rakennusinsinöörinä ymmärrät rakennustekniikan perusasiat ja osaat huolehtia taloudesta. Osaat työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, olet neuvottelu- ja yhteistyökykyinen ja pystyt viestimään sekä kirjallisesti että suullisesti. Sinulla on tietotekniset valmiudet ja pystyt toimimaan nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit työskentelevät esimerkiksi suunnittelijoina, rakennuttajina, projekti-, työmaa- tai tuotantopäälliköinä sekä myynti-insinööreinä.

Betoni on monikäyttöinen materiaali, sanoivat insinööriopiskelijat kun kanootin siitä tekivät

Saimaan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden betoninen kanootti pysyy kuin pysyykin pinnalla. Kesäkuussa nelihenkinen joukkue suuntaa Saksan Kölniin, jossa järjestetään kahden vuoden välein kansainvälinen betonikanoottikilpailu.

Lue koko juttu

Tikuista ja liimasta syntyi silta

Rakennustekniikan opiskelijat osallistuivat lokakuussa SPAN 16 –puusiltakilpailuun. Kilpailun tavoitteena on rakentaa yhden metrin vapaan jännevälin silta puurimasta ja liimasta. Kilpailijoilla oli käytettävissään yhdeksän metriä 10 x 10 millimetristä rimaa ja lisäksi puolitoista metriä 10 x 20 millimetristä rimaa.

Lue koko juttu

Insinööri luo ja laskee

Tekniikka on käsillä tekemistä ja matematiikkaa. Sen ovat huomanneet toisen vuoden tekniikan opiskelijat Emma Ruotsalainen, Lauri Teittinen ja Timo Sairanen.

Lue koko juttu

Pin It