Koulutuskalenteri

Haluatko päivittää osaamistasi, tutustua ammattikorkeakouluopintoihin tai lisätä yleissivistystäsi?

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden ammattikorkeakouluopintoihin iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Tarjontaa on kaikilla koulutusaloilla. Tavoitteena on, että saat opintojen kautta juuri sitä osaamista, mitä tarvitset. Avoimen AMK:n opinnoilla voit myös hyödyntää välivuotesi tai löytää itseäsi kiinnostavan alan. Opiskelu kannattaa aina!

Opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda tutkintoon, mutta mikäli hakeudut myöhemmin opiskelemaan saman alan tutkintoon johtavaan koulutukseen, voidaan aiemmat avoimen opinnot lukea hyväksesi.

Harjoittelun ja opinnäytetyön suorittaminen Saimaan ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa edellyttää asian sopimista etukäteen koulutuspäällikön kanssa.

Polkuopinnot

Jos tavoitteenasi on ammattikorkeakoulututkinto, voit aloittaa opinnot myös avoimen AMK:n kautta polkuopinnoilla. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta ja ovat avoinna kaikille iästä ja koulutustaustasta riippumatta. Polkuopiskelijana voit siis opiskella myös ilman ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavaa pohjakoulutusta tai ilman tutkintokoulutuspaikkaa.

Polkuopinnot toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmissä joko päivä- tai monimuoto-opintoina. Polkuopinnot alkavat pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, elo-syyskuussa ja tammikuussa. Vapaita paikkoja kannattaa tiedustella myös kesken lukukauden.

Polkuopintojen ilmoittautumisaika on ti 1.8.2017 klo 8.00 – ma 7.8.2017.

Opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda tutkintoon, mutta avoimessa AMK:ssa opintoja suorittaneet voivat hakeutua tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-palveluista.

Hinnat

1.8.2015 alkaen avoimen AMK:n opinnot maksavat 15 euroa/opintopiste. Joillakin opintojaksoilla peritään lisäksi materiaali- tai tutkintokorttimaksu.

Elokuussa alkavat polkuopinnot maksavat 150 euroa (lukuvuosi) ja tammikuussa alkavat 90 euroa (kevätlukukausi).

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Avoimen AMK:n tarjonnasta on poimittu opintojaksoja koulutuskalenteriin, mistä näille opintojaksoille myös ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen opintojaksoille on tehtävä pääsääntöisesti viikkoa ennen opintojen alkua. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli opintojaksokuvaus ei aukea, ilmoittautumisaika on päättynyt tai opintojakso on täynnä. Jos kyseessä on erillistarjonnan koulutus, opintojakso toteutuu mikäli siihen ilmoittautuu riittävä määrä osallistujia.

Ilmoittautuminen on sitova. Jo suoritettua osallistumismaksua ei hyvitetä. Pidätämme oikeuden mahdollisiin aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutoksiin.

Mikäli et löydä mieleisiäsi opintoja koulutuskalenterista, ota yhteyttä alakohtaiseen vastuuhenkilöön. Voit tutustua koko opintotarjontaan SoleOps:ssa.

Erillishaku tutkinto-opiskelijaksi

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneet voivat hakeutua tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Haussa käytetyt opinnot eivät saa olla yli kolme vuotta vanhoja ja suoritusten tulee olla opintorekisterissä ennen tutkinto-opiskelijaoikeuden myöntämistä. Kaikissa avoimissa ammattikorkeakouluissa suoritetut opinnot hyväksytään. Ulkomailla suoritetut korkeakouluopinnot eivät anna hakukelpoisuutta.

Ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät opiskelijat voivat hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan vähintään 60 opintopistettä koulutuskohtaisia opintoja. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tähtäävät opiskelijat voivat hakeutua erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan 90 opintopisteen laajuisissa koulutuksissa 20 opintopistettä ja 60 opintopisteen laajuisissa koulutuksissa 15 opintopistettä koulutuskohtaisia opintoja. YAMK-tutkintoon hakevalla tulee lisäksi olla vaadittava hakukelpoisuus.

Suoritettuasi riittävän määrän koulutuskohtaisia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa, voit hakeutua erillishaun kautta tutkinto-opiskelijaksi Saimaan ammattikorkeakouluun. Erillishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa siten, että tutkinto-opiskelijaoikeus voi alkaa seuraavan lukukauden alusta.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu Saimaan ammattikorkeakoulun erillishaun kautta opintopolussa. Seuraava hakuaika 2.5.2017 klo 8.00 – 16.5.2017 klo 15.00. Voit hakea, vaikka vaadittavaa opintopistemäärää ei vielä hakuaina ole suoritettu. Tutkinto-opiskeluoikeus voi alkaa kuitenkin vasta, kun vaadittava opintopistemäärä on suoritettu.

Saimaan ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa voit hakea ainoastaan Saimaan ammattikorkeakoulun koulutuksiin ja voit hakea vain yhteen koulutukseen.

Opiskelupaikkojen määrä on rajallinen. Vapaiden opiskelupaikkojen määrä tarkentuu myöhemmin. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen sekä haastattelun perusteella. Koulutusalasta riippuen käytössä on mahdollisesti myös soveltuvuuskoe. Opintojen on oltava haettavaan koulutukseen soveltuvia. Opiskelijavalinnasta päättää koulutuspäällikkö.

Valintaperusteet

Mikäli samaan koulutukseen on useita hakijoita eikä opiskelupaikkoja riitä kaikille, hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:

  • soveltuvuuskoe (mikäli käytössä)
  • opintomenestys polkuopinnoissa
  • haastattelu

Yhteystiedot

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hotelli- ja ravintola-ala: Virpi Ristimäki, puh. 040 672 7014
Kulttuuri: Nina Pesonen, puh. 040 847 9445
Liiketalous: Jaana Tanhuanpää, puh. 040 354 1617
International Business: Jaana Tanhuanpää, puh. 040 354 1617
Sosiaali- ja terveysala: Pia Halonen, puh. 040 484 2563
Konetekniikka: Jukka Nisonen, puh. 040 594 6556
Rakennustekniikka: Kirsi Taivalantti, puh. 040 517 7702
Matematiikka: Perttu Laivamaa, puh. 040 486 6732
Kielet: Ritva Kosonen, puh. 040 037 6364
Yleinen neuvonta ja ohjaus: Maarit Glad, puh. 040 760 2156