Jos tavoitteenasi on ammattikorkeakoulututkinto, voit aloittaa opinnot myös avoimen AMK:n kautta polkuopinnoilla. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta ja ovat avoinna koulutustaustasta riippumatta. Polkuopiskelijana voit siis opiskella myös ilman ammattikorkeakouluopintoihin vaadittavaa pohjakoulutusta tai ilman tutkintokoulutuspaikkaa. Muista avoimen opinnoista poiketen polkuopintoihin ilmoittautuvan tulee olla täysi-ikäinen.
YAMK-polulle voit ilmoittautua, jos sinulla on jo ammattikorkeakoulututkinto, muu soveltuva korkeakoulututkinto tai soveltuva opistoasteen tutkinto. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Polkuopinnot toteutetaan tutkintoa suorittavien opiskelijoiden ryhmissä joko päivä- tai monimuoto-opintoina. Tavoitteena on suorittaa 55 opintopistettä amk-tutkinnon tai 15-20 opintopistettä yamk-tutkinnon opetussuunnitelman mukaisia opintoja kahden peräkkäisen lukukauden aikana. Opiskeluoikeuttasi voidaan tilanteesta riippuen jatkaa yhdellä lukukaudella, mutta tällöin sinulta veloitetaan uusi lukukausimaksu. Opiskeluoikeuden jatkaminen edellyttää näyttöä opintojen etenemisestä.

Opiskelu avoimessa AMK:ssa ei johda tutkintoon, mutta avoimessa AMK:ssa opintoja suorittaneet voivat hakeutua tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Avoimessa AMK:ssa opiskelu ei oikeuta opintotukeen tai muihin opintososiaalisiin etuuksiin. Varmistathan taloudellisen toimeentulosi ennen opintojesi alkua esim. TE-palveluista.

Hinnat

1.1.2020 lähtien polkuopinnot maksavat 100 €/lukukausi. Kevätlukukausi laskutetaan tammikuussa ja syyslukukausi syyskuussa. Ilmoittautuminen on sitova, eikä maksua palauteta, jos opinnot keskeytyvät aloituksen jälkeen.

Opiskeluoikeuden evääminen

Maksujen laiminlyönti katkaisee opiskeluoikeuden välittömästi. Opintomaksut ovat perintäkelpoisia.

LAB-ammattikorkeakoulu voi harkinnan mukaan jättää ottamatta avoimen AMK:n opintoihin henkilön, jolla on ilmoittautumisajankohtana aiempia maksamattomia LABin avoimen AMK:n opintomaksuja.

Ilmoittautuminen tammikuussa 2020 alkaviin polkuopintoihin
LAB-ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan kampus

2.12.2019 klo 8.00 - 8.12.2019 klo 23.59.

Tammikuussa 2020 alkavat polkuopinnot

Sosiaali- ja terveysala

Tekniikan ala

YAMK-polkuopinnot

Muotoilu, taide ja visuaalinen viestintä

 

 

Pin It