Kielikeskuksen ilmoitustaulu

Kielikeskuksen ilmoitustaululta Saimian Moodlessa voit seurata uusimpia kielikeskuksen tiedotuksia, esimerkiksi opettajan sairastuessa äkillisesti saat tiedon tätä kautta. Kun kirjaudut ilmoitustaululle, saat jatkossa ilmoitukset myös sähköpostiisi.

Kielten opintojaksot

SoleOpsista, kohdasta KIELI19–20, löydät SAIMIAn vapaasti valittavat kieliopinnot. Pakolliset opintojaksot löydät SoleOpsista oman koulutusohjelmasi tiedoista. SoleOps ei vaadi kirjautumista.

Kun etsit sinulle sopivan tasoista kielikurssia, katso kielten opintopolut (pdf). Linkit kurssien aikatauluihin löydät liitteestä ja tältä sivulta kohdasta Lukujärjestykset.

Kielten opintojaksojen tarkat kuvaukset sisältöineen, opetusjärjestelyineen ja periodisijoitteluineen ovat SoleOpsissa kohdassa Kieliopinnot 1. vuosi (2019–2020). Huomaa, että kevään 2020 opintojaksot julkaistaan vasta syyskuussa 2019.

Katso video: Miten löydän kielten opintojaksojen tiedot?

Osaamisen osoittaminen

Jos haluat osoittaa aiemmin hankitun, ei korkeakoulussa suoritetun kielitaidon missä tahansa kielikeskuksen opettamassa kielessä, täytä SoleOpsin sähköisessä asioinnissa Osaamisen näyttö -hakemus. Jos tarvitset vapautuksen ruotsin kielestä, täytä sähköisessa asioinnissa Vapautus-hakemus.

Laki julkisyhteisöjen henkilöiltä vaadittavasta kielitaidosta

Laki julkisyhteisöjen henkilöltä vaadittavasta kielitaidosta koskee kaikkia korkeakouluopiskelijoita. Jos koulusivistyskielesi on ruotsi, lue toimintaohjeet täältä.

Lukujärjestykset

Lukujärjestykset ovat TimeEditissä: https://cloud.timeedit.net/lut-saimia/web

Pikalinkit kielten lukujärjestyksiin: englanti espanja kiina ranska ruotsi | saksa | suomi (äidinkieli) | suomi toisena kielenä | venäjä

Huomaa, että luokkatila voi vaihtua viikoittain. Tarkista kaikki viikot.

Katso video: Miten löydän kielikurssien aikataulut?

Opintojaksolle ilmoittautuminen

Periodi     Ilmoittautumisaika
 1  15.4.–3.9.2019
 2  15.4.–21.10.2019
 3  1.12.2019–8.1.2020
 4  1.12.2019–21.2.2020

SAIMIAn opiskelijat ilmoittautuvat opintojaksoille Winhan kautta. Kielten opintojaksoissa toimipaikka ja järjestäjä on KIELIKESKUS.

Kursseille voi ilmoittautua 30 opiskelijaa. Tämän lisäksi kaikille opintojaksoille varasijoille voivat ilmoittautua kaikki halukkaat.

Opintojaksoille jälki- ja uudelleenilmoittautuminen ja opintojaksolta poistettavat opiskelijat

Voit ilmoittautua opintojaksolle myöhässä tai pyytää opettajaa poistamaan sinut opintojaksolta kirjoittamalla opettajalle sähköpostia. Postin sisällössä tulee olla etunimi, sukunimi, opiskelijanumero, koulutusala ja koulun sähköpostiosoite. Opettaja hyväksyy sinut mukaan jos kurssilla on vielä tilaa. Opettaja lisää tai poistaa nimesi Winhassa.

Opintojaksojen minimiopiskelijamäärä

Kielten vapaasti valittavilla opintojaksoilla minimiopiskelijamäärä on 15. Jos opiskelijoita on vähemmän kuin 15 yksi tai kaksi viikkoa opintojakson alkamisesta, opintojakso voidaan peruuttaa.

Täydet opintojaksot voidaan sulkea ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Avoin AMK

Jos olet ammattikorkeakoulun opiskelija ilmoittaudu avoimen amk:n kautta.

Moodle

Kielten opintojaksot ovat Saimian Moodlessa (moodle.saimia.fi).

Saimaan amk:n Moodlessa kursseille itserekisteröidytään. Saat kurssiavaimen opettajalta. Rekisteröitymisen jälkeen löydät kurssin Omat kurssini -valikosta.

Miten löydän Saimian Moodlesta kielikurssini?

  1. Avaa sivu  https://moodle.saimia.fi
  2. Kirjaudu omilla tunnuksillasi (Haka-kirjautumisen kautta)
  3. Etsi haluamasi kurssi kategoriasta Kielikeskus tai käytä Etsi kursseja –toimintoa
  4. Klikkaa kurssin nimeä (tarkista kurssin opettajalta tullut informaatio kurssin toteutustunnuksesta)
  5. Liity kurssille itserekisteröitymällä. Käytä opettajan sinulle lähettämää avainta.

Kokeet/tentit

Kielten loppukokeen/ensimmäisen kirjallisen tentin järjestäminen

Jos kurssin lopussa on kirjallinen tentti, opettaja pitää sen yleensä kurssin viimeisellä oppitunnilla. Jos et pääse mitenkään tähän tenttiin, ilmoittaudu yleisiin Saimaan ammattikorkeakoulun rästitenttipäiviin.

Jos olet osallistumassa sähköiseen Exam-tenttiin, katso ohjeet sivulta Exam-tentit Skinnarilan kampuksella.

Yleiset rästitentit

SAIMIAn opiskelijat ilmoittautuvat kielten pakollisten opintojaksojen rästitentteihin SoleOpsin kautta.

SAIMIAn opiskelijat ilmoittautuvat vapaasti valittavien kielten rästitenteihin ottamalla yhteyttä opettajaan sähköpostilla ja sopimalla rästitenttipäivästä ja tentin yksityiskohdista.

Yleisten rästitenttien aikataulut ja paikat löytyvät SAIMIAn sivuilta kohdasta Tärkeät päivämäärät.

Opintojaksopalaute kielten opinnoista

Saimian opiskelijat antavat opintojaksopalautteen Opintojaksopalaute-järjestelmässä. https://web.saimia.fi/app/opintojaksopalaute/index-fi.asp?c=Login.

Pin It