Maahanmuuttajien ammattikorkeakouluopintoihin valmentava koulutus valmistaa opiskeluun Saimaan ammattikorkeakoulussa. Koulutuksen pääpaino on suomen kielen opinnoissa. Koulutukseen sisältyy lisäksi opiskelutaitoja vahvistavia opintoja sekä valittuun koulutusalaan perehtymistä.

Koulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä ja sen kesto on noin kuusi kuukautta.

Voit hakea valmentavaan koulutukseen, jos sinulla on suoritettuna

  • lukion oppimäärä tai ylioppilastutkinto
  • toisen asteen ammatillinen tutkinto
  • ulkomainen tutkinto, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin
  • ulkomailla suoritettu korkeakoulututkinto
  • jos hakija on pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, eikä hän voi todistaa tutkintoaan asiakirjoin, hänen tulee toimittaa pakolaisstatuksestaan kertova viranomaispäätös (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella) koulutodistustensa sijaan. Viranomaispäätös on toimitettava kaikkien hakukohteiden hakijapalveluihin.

Myös harkinnanvaraista valintaa voidaan käyttää, mikäli hakijalla katsotaan muutoin olevan korkeakouluopintoihin riittävät tiedot ja taidot.

Koulutuksen opetuskieli on suomi ja hakijan suomen kielen taito tulee olla vähintään tasolla B1.

Koulutus on opiskelijalle maksuton ja opiskelijalle voidaan myöntää myös opintotukea. Lisätietoja koulutuksen aikaisesta tuesta saat TE-toimistosta.

Seuraava koulutus on ajalla 5.11.2018 - 30.4.2019. Koulutuksen hakuaika on 1.8. - 30.9.2018. Koulutus on peruuntunut vähäisen osallistujamäärä vuoksiTulevista koulutuksista ei ole vielä tietoa.

AMK - opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajille, 30 op, esite 2018

Lisätietoja:

Ritva Kosonen, yliopettaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 0400 376 364

Pin It