Imatra

Kuvataiteen ylempi amk-tutkinto, Kuvataiteilija (ylempi AMK)

Tutkinnon suorittaminen kestää 1,5 vuotta ja sen laajuus on 60 op.

Kysy lisää:
Koulutuspäällikkö Eija Mustonen
puhelin 040 763 3690
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haluatko laajentaa ja syventää omaa osaamistasi taiteilijana? Kuvataiteen ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lähtökohtana on henkilökohtaiseen näkemykseen perustuva, riippumaton taiteen tekeminen. Taiteellisen työskentelyn lisäksi koulutuksessa painotetaan taiteilijoiden valmiuksia tuoda omaa osaamistaan ja tuotantoaan esille.

Koulutus on suunnattu jo työelämässä toimiville ammattilaisille, joten jokainen opiskelija tekee henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Teoreettiset osiot toteutetaan ryhmässä ja opiskelijan omaa taiteellista kehittymistä tukee opettajatuutori.

Yhteiset opinnot ja teoriaopinnot koostuvat seminaareista, luennoista, virtuaaliopinnoista ja työpajoista. Valinnaiset opinnot valitaan oman kiinnostuksen mukaan. Opinnäytetyö on henkilökohtainen taideprojekti. Koulutuksen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus henkilökohtaisen tai ryhmässä tehtyyn julkaisuun. Yhteinen opinnäytetyönäyttely on järjestetty viime vuosina Helsingin Kaapelitehtaalla.

Koulutukseen voivat hakea ensisijaisesti kuvataiteilijan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet sekä artenomit, jotka ovat suuntautuneet korutaiteeseen.

Kuvataiteen koulutus siirtyy Imatralta Lappeenrantaan Skinnarilan kampukselle syksyllä 2019. Siihen saakka opiskelu jatkuu tavalliseen tapaan Imatralla.

Kuvataiteen YAMK-koulutukseen voit hakea seuraavan kerran syksyn 2019 yhteishaussa. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.

Pin It