SAIMIAn koulutustarjonnan tietoja ei enää päivitetä.

Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaan ja kevään 2020 yhteishakujen hakukohteisiin LAB-ammattikorkeakoulun sivuilla osoitteessa lab.fi/fi/koulutus.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi amk-tutkinto
Ensihoitaja (YAMK), Fysioterapeutti (YAMK), Sairaanhoitaja (YAMK), Sosionomi (YAMK), Terveydenhoitaja (YAMK)

Tutkinnon suorittaminen kestää 2–2,5 vuotta ja sen laajuus on 90 op.

Kysy lisää:
Yliopettaja Niina Nurkka
puhelin 040 149 7251
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Sosiaali- ja terveysalan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa koulutetaan osaajia, jotka toimivat sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden ja yritysten johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä. Koulutuksessa suuntaudutaan vaikuttavien asiakaslähtöisten palveluprosessien ja sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseen.

Koulutuksen toteutuksessa hyödynnetään YAMK-opiskelijoiden monialaista ja moniammatillista yhteistoimintaa. Opinnoissa korostetaan teoreettisen, tutkitun tiedon ja omakohtaisen kokemustiedon yhdistämistä sekä tutkivaa työotetta. Koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään myös vahvaa kumppanuutta erilaisten sosiaali- ja terveysalan toimijoiden (organisaatiot, yritykset, järjestöt) kanssa. Koulutus vastaa siten yhdessä sidosryhmien kanssa ennakoivasti työelämän ja lähialueiden hyvinvoinnin haasteisiin.

Jokainen opiskelija laatii henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS). Opetussuunnitelmassa on kaikille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille yhteisiä opintoja 30 op. Urasuunnitelmansa tai työelämätarpeidensa pohjalta opiskelija voi valita 30 op syventäviä ammattiopintoja. Nämä valinnat tehdään seuraavista vaihtoehdoista:

  • Sosiaali- ja terveysalan palvelujen kehittäminen (15 op)
  • Johtaminen (15 op)
  • Sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaminen tulevaisuuden palveluverkostoissa 15 op

Opinnäytetyö on luonteeltaan kehittämistyö ja sen laajuus on 30 op. Se suositellaan tehtäväksi omaan organisaatioon, yritykseen tai työyhteisöön siten, että se kehittää olemassa olevia palveluprosesseja, toimintakäytäntöjä tai palvelun laatua.

Ylemmän amk-tutkinnon suorittanut ensihoitaja Tia Windahl: ”Opiskelu avaa uusia näkökulmia ja antaa tuoreita menetelmiä oman työn kehittämiseksi”

Tia Windahlilla oli yli kymmenen vuoden kokemus ensihoidon työstä, kun hän ryhtyi pohtimaan jatko-opintoihin hakeutumista. ”Ensihoidon tehtäväkenttä on kehittynyt melko lyhyessä ajassa aikamoisin harppauksin. Pikkuhiljaa minulle valkeni, että myös oma osaamiseni tarvitsi päivitystä”, Windahl kertoo.

Lue koko juttu

Tohtoriopintoihin ammattikorkeakoulusta – ylempi amk-tutkinto antoi käytännönläheisen pohjan väitöstutkimukseen

Heidi Turkia ei ole aivan tavallinen tohtoriopiskelija. Hän aloittelee parhaillaan väitöskirjaansa Helsingin yliopistoon ja työskentelee samalla päivätyössään Kelan Etelä-Karjalan alueen ryhmäpäällikkönä. Erilaiseksi Turkian tilanteen tekee se, ettei hän ollut opiskellut päivääkään yliopistossa ennen tohtoripintojensa alkua.

Lue koko juttu

Työelämän vaatimukset näkyvät sosiaali- ja terveysalan yamk-opinnoissa

Saimaan ammattikorkeakoulu on tiivis ja avoin yhteisö, jossa opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opintojen kulkuun ja arkisiin asioihin. Näin linjasi Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi, joka antoi helmikuussa Saimaan ammattikorkeakoululle kansallisen laatuleiman. Samaa mieltä on Sanna Nurmiainen, joka valmistui marraskuussa sosionomi yamk-opinnnoista.

Lue koko juttu

Pin It