SAIMIAn koulutustarjonnan tietoja ei enää päivitetä.

Tutustu ajankohtaiseen koulutustarjontaan ja kevään 2020 yhteishakujen hakukohteisiin LAB-ammattikorkeakoulun sivuilla osoitteessa lab.fi/fi/koulutus.

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Sosionomi (YAMK)

Tutkinnon suorittaminen kestää 2–2,5 vuotta ja sen laajuus on 90 op.

Kysy lisää:
Yliopettaja Niina Nurkka
puhelin 040 149 7251
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uusyhteisöllisyys, osallisuus ja johtaminen -koulutuksen opetussuunnitelman rakennekuva (pdf)

Sosiaalialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto kouluttaa asiantuntijoita työelämän kehittämiseen ja johtamiseen sekä yhteisöllisyyden johtamiseen ja ennakoimiseen muuttuvissa toimintaympäristöissä.

Sosiaali- ja terveysalan asiakkaiden palvelut toteutuvat moniammatillisissa ja monitoimijaisissa verkostoissa. Kansalaisosallisuus, kokemusasiantuntijuus ja kumppanuus ovat yhteisöllisen sosiaalityön avainsanoja. Yhteisöllisessä sosiaalityössä toimivan asiantuntijasosionomin tulee hallita erilaisia lähestymistapoja ja hänen on kyettävä arvioimaan ja kehittämään monitoimijaisen työn työmenetelmiä. Sosiaali- ja terveysalan palveluverkoston asiakaslähtöinen toiminta edellyttää sekä yksilöä että yhteisöjä osallistavien toimintamallien ja menetelmien hallintaa.

Sosionomi (YAMK) -koulutuksen toteutuksessa hyödynnetään opiskelijoiden monialaista ja moniammatillista yhteistoimintaa. Opinnoissa korostetaan teoreettisen, tutkitun tiedon ja omakohtaisen kokemustiedon yhdistämistä sekä tutkivaa työotetta. Koulutus on suunniteltu yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa vastaamaan ennakoivasti työelämän ja lähialueiden hyvinvoinnin haasteisiin. Koulutuksen toteutuksessa hyödynnetään vahvaa kumppanuutta eri toimijoiden kanssa.

Jokainen opiskelija laatii henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS). Opetus-suunnitelmassa on kaikille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille yhteisiä syventäviä opintoja 30 op. Sosiaalialan omia syventäviä ammattiopintoja on 30 op ja ne koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:

  • Yhteisöt, yhteisöllisyys ja osallisuus (5 op)
  • Yhteisöllisyys osana elämänkulkua (10 op)
  • Yhteisöllisen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen lähestymistavat (10 op)
  • Yhteisöllisen sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen vaikuttavuus (5 op).

Opinnäytetyö on luonteeltaan kehittämistyö ja sen laajuus on 30 op. Se suositellaan tehtäväksi omaan organisaatioon, yritykseen tai työyhteisöön siten, että se kehittää olemassa olevia palveluprosesseja, toimintakäytäntöjä tai palvelun laatua.

Huomaathan, että koulutus ei ole mukana kevään 2019 yhteishaussa.

Sosiaalialan yamk-tutkintoa opiskeleva Marjo Hänninen: ”Koulutus avartaa ajatusmaailma”

Yhteiskunta muuttuu niin nopeasti, että tietojen päivittäminen omin avuin ei enää onnistu, tuumasi nuorisotyönohjaaja Marjo Hänninen. Niinpä hän hakeutui opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Saimaan ammattikorkeakouluun. Nyt takana on puolisentoista vuotta opiskelua.

Lue koko juttu

Työelämän vaatimukset näkyvät sosiaali- ja terveysalan yamk-opinnoissa

Saimaan ammattikorkeakoulu on tiivis ja avoin yhteisö, jossa opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opintojen kulkuun ja arkisiin asioihin. Näin linjasi Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi, joka antoi helmikuussa Saimaan ammattikorkeakoululle kansallisen laatuleiman. Samaa mieltä on Sanna Nurmiainen, joka valmistui marraskuussa sosionomi yamk-opinnnoista.

Lue koko juttu

Pin It