Päivitetty 30.8.2019

Ketkä voivat käyttää eParking-pysäköintiä?

Järjestelmään kirjaudutaan HAKA-kirjautumisella ts. pysäköintialueiden käyttö on tätä kautta varattu korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Vieraille on lisäksi varattu omat paikat (ks. seuraava).

Minne vieraat pysäköivät?

Maksuttomia vieraspaikkoja löytyy P1- ja P9-alueilta (ks. kartta). Molemmilla alueilla on sekä eParking- että kiekkopaikkoja. Vierailijan eParking-paikan varaus tapahtuu ilmoittamalla rekisterinumero P-alueen kyltistä löytyvään puhelinnumeroon (029-446 2669), kiekkopaikat on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Ovatko kaikki paikat maksullisia?

Eivät. Maksuttomia pysäköintialueita ovat P4- ja P8-alueen tolpattomat paikat, P4-alueen tolppapaikat kausipysäköinnin 1.11. – 31.3. ulkopuolella ja vieraspaikat. Muilla paikoilla maksut ovat joko 2€/kk (kylmäpaikat) tai 10€/kk (tolppapaikat), hinnat ovat samat henkilökunnalle ja opiskelijoille. Maksullisuudella ei tavoitella taloudellista voittoa, vaan sitä, että kampuksen pysäköintipaikat ovat opiskelijoiden ja henkilöstön käytettävissä.

Miten voin varata pysäköintipaikan?

Kirjautumalla HAKA-tunnuksilla www.eparking.fi näet miltä P-alueilta voit varata paikan ja onko paikkoja vapaana. Osa pienemmistä P-alueista on varattu vain henkilökunnan käyttöön, opiskelijoille maksullisia paikkoja on tarjolla alueilla P1, P4, P5 ja P8. Varauksen päättymisestä tulee noin viikkoa ennen ilmoitus sähköpostiin.

Voinko pysäköidä mille tahansa P-alueelle, kun olen hankkinut luvan?

Tällä hetkellä et. Lupa oikeuttaa pysäköimään vain sille alueelle, jolle se on hankittu. Jatkossa tavoitteena on yhdistellä alueita joustavuuden lisäämiseksi.

Käytössäni on useampi ajoneuvo, miten toimin?

eParkingiin voi syöttää valmiiksi useamman rekisterinumeron, mutta oleellista on se, että olet valinnut aktiiviseksi käytössäsi olevan ajoneuvon rekisterinumeron. Valinnan voi tehdä selaimella tai mobiilisovelluksella, jonka voi ladata eParking-sivustolta. Eli se, että eParkingiin on syötetty useampi rekisterinumero, ei riitä, vaan pysäköintilupa on kerrallaan vain yhdellä ajoneuvolla.

Miten varmistetaan, että paikat ovat ne varanneiden käytettävissä?

Pysäköintialueilla suoritetaan pysäköinninvalvontaa päivittäin. Alueet on ylibuukattu, koska tyypillisesti kaikki eivät ole samaan aikaan paikalla. Mikäli tästä tulee ongelmia, niin aluekiintiöitä tarkistetaan alaspäin. Jos pysäköit omasta mielestäsi maksuttomalle paikalle, tarkista aina P-alueen merkinnät. Pysäköintialuekartta seuraavalla sivulla

LATAA eParking-SOVELLUS PUHELIMEESI HAKA-KIRJAUTUMALLA ENSIN SELAIMEN KAUTTA eParkingin SIVUSTOLLA JA VALITSE SEN JÄLKEEN App Store tai Google Play.

parkkikartta

Pin It