Opiskeluoikeus
Opiskeluoikeus on jokaisella, joka on hyväksytty opiskelijaksi ja joka on ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla. Sinulla on oikeus osallistua ammattikorkeakoulun opetukseen ja kuulusteluihin ja saada suoritusmerkintöjä opintorekisteriin vain, jos olet ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi.

Lukuvuosi- ilmoittautuminen
Ammattikorkeakoulun syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12. Kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Tutkinto-opiskelijana sinun on joka lukuvuosi ilmoittauduttava läsnä olevaksi tai poissa olevaksi.

Jos et tee lukuvuosi-ilmoittautumista ammattikorkeakoulun määräämällä tavalla, menetät opiskeluoikeutesi.

Uutena opiskelijana olet ilmoittautunut läsnä/poissa olevaksi ottaessasi opiskelupaikkasi vastaan.

Jatkavan opiskelijan on ilmoittauduttava läsnä olevaksi tai poissa olevaksi joka lukuvuosi 1.5. – 31.8.välisenä aikana. Tee Ilmoittautuminen ennen syyslukukauden alkua koko lukuvuodeksi, mikäli sinulla on opiskeluoikeusaikaa jäljellä.

Voit muuttaa seuraavan lukukauden ilmoittautumistietoa 31.8. ja 31.12. mennessä.

Mikäli opiskelija otetaan läsnä olevaksi kesken lukukauden, koko kausi tulee läsnäolokaudeksi. Kesken lukukautta poissa olevaksi ilmoittautuneiden kausi säilyy läsnäolokautena. Näissä tapauksissa sinun tulee olla yhteydessä opiskelijoiden asiakaspalveluihin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksen ohjelmissa opiskelevat opiskelijat ilmoittautuvat lukuvuodelle WinhaWillessä 30.6.2020 asti ja sen jälkeen 1.8. alkaen lukuvuosi-ilmoittautumiset tehdään Pepissä. (linkki päivitetään 1.8.2020)

Opiskeluoikeusaika, opiskeluoikeuden menettäminen ja palauttaminen
Lue lisää opiskeluoikeusajasta, opiskeluoikeuden menettämisestä ja sen palauttamisesta LAB-ammattikorkeakoulun tutkintosäännnöstä. (linkki päivitetään 2.1.2020)

Opiskeluoikeuteen liittyvät lomakkeet

  • Säännönmukaisen opiskeluajan ylitys +1 vuosi (PDF, DOC)
  • Hakemus opiskeluoikeuden lisäajasta (PDF, DOC)
  • Hakemus erillisestä opiskeluoikeudesta opintojen loppuun saattamiseksi (päivitetään myöhemmin)
  • Hakemus opiskeluoikeuden palauttamisesta (PDF, DOC)
  • Eroilmoitus (PDF, DOC)
Pin It