Valmistumispäivät

Täältä löydät valmistumispäivät

AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus

Valmistumisvaiheessa, viimeistään kaksi viikkoa ennen (joulukuussa ja toukokuussa kolme viikkoa) suunniteltua valmistumispäivää opiskelijat vastaavat AVOP-valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn sekä hakevat sähköisesti tutkintotodistusta tästä linkistä: AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus. Tutkintotodistus on täytettävä viimeisenä hakupäivänä klo 12 mennessä.

Palautekyselyyn kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Jos kyselyyn kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain noin 15–20 minuuttia.

Kyselyyn vastaamisen jälkeen opiskelijalle avautuu näkymä, jossa on linkki sähköiseen tutkintotodistushakemukseen. AVOP-kyselyyn vastannut voi halutessaan osallistua Apple iPadin arvontaan.

Tietoa valmistumisvaiheen AVOP-palautekyselystä

Opiskelijapalautejärjestelmä AVOP on ammattikorkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen ja yhtenäinen opiskelijapalautteen koontijärjestelmä. Sen avulla kootaan ajantasaista tietoa ammattikorkeakouluista valmistuvien opiskelijoiden työllistymisestä ja tietoa siitä, miten koulutus ja harjoittelu ovat opiskelijoiden mielestä onnistuneet. Opetusministeriö hyödyntävää opiskelijapalautetta koulutuksen arvioinnissa, ammattikorkeakoulujen ja koulutusalojen välisessä vertailussa ja koulutuksen suunnittelussa. Ammattikorkeakoulut käyttävät saatua palautetta eri koulutusalojen ja tutkintojen koulutuksen ja harjoittelun kehittämisessä sekä vertailussa muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijapalautteeseen.

Tutkintotodistus

Opiskelija voi hakea tutkintotodistusta, kun kaikki opintojaksot on suoritettu hyväksytysti. Tutkintotodistusta on haettava vähintään kaksi viikkoa ennen suunniteltua valmistumispäivää. Joulukuussa ja toukokuussa tutkintotodistusta on haettava kolme viikkoa ennen valmistumispäivää. Tutkintotodistushakemus on täytettävä viimeistään viimeisenä hakupäivänä klo 12 mennessä.

Alkuperäisen tutkintotodistuksen voi saada vain kerran. Kadonneen tai tuhoutuneen/turmeltuneen tutkintotodistuksen tilalle annetaan virallinen kopio arkistosta. Uutta tutkintotodistusta ei myöskään anneta, jos tutkinnon suorittanut on vaihtanut nimeään tai hänen henkilötunnuksensa on täydentynyt (ei vaihtunut).

Korkeakoulututkintotodistuksen liite eli Diploma Supplement

Diploma Supplement on EU:n, Euroopan neuvoston ja UNESCOn yhteisesti suunnittelema kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite. Se annetaan jollakin Euroopassa laajasti puhutulla kielellä.

Kaikki Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuvat opiskelijat saavat erikseen pyytämättä ja maksutta tutkintotodistuksen liitteenä Diploma Supplementin, joka on englanninkielinen selvitys ammattikorkeakoulusta, tutkintotodistuksesta ja siinä tarkoitetuista opinnoista ja opintosuorituksista sekä niiden tasosta ja asemasta koulutusjärjestelmässä. Diploma Supplementin lisäksi valmistuva opiskelija saa englanninkielisen opintorekisteriotteen.

Lisätietoa:
https://europass.cedefop.europa.eu/documents/european-skills-passport/diploma-supplement

Diploma Supplement

Transcript of records

Terveydenhuollon ammattioikeudet

Terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin (Terhikki) merkitään terveydenhuollon (ensihoitajat, jotka saavat myös sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnon, fysioterapeutit, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat ja toimintaterapeutit) alalta valmistuneiden tutkintotiedot.

Jokainen valmistuva opiskelija täyttää erillisen yksittäishakemuksen (pääset Valviran sivuille, kun täytät tutkintotodistushakemuksen kohtaa ”tutkintonimike”). Täytetty yksittäishakemus toimitetaan Saimaan ammattikorkeakoulun opintotoimistoon samaan aikaan tutkintotodistushakemuksen kanssa tai viimeistään viikkoa ennen valmistumispäivää.

Oppilaitos vahvistaa opiskelijoiden tutkintotiedot rekisteröintiä varten yhteisvahvistuslomakkeella, joten opiskelijan ei tarvitse liittää yksittäishakemukseen mitään liitteitä. Rekisteröintimaksu on 40 € + toim. kulut. Valmistuvat terveydenhoitajat täyttävät kaksi erillistä yksittäishakemusta, koska heidät rekisteröidään sekä terveyden- että sairaanhoitajiksi. Terveydenhoitajat maksavat rekisteröintimaksun molemmista tutkinnoista. Valvira lähettää päätöksen sekä rekisteröintiä koskevan laskun valmistuneelle itselleen.

Pin It