Onneksi olkoon! Olet suorittanut henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi mukaisesti tutkinto-ohjelmasi opinnot ja osoittanut tutkintoon vaadittavan kielitaidon.​​​ Nyt olet valmistumassa LAB- ammattikorkeakoulusta.
Huom! Joulukuussa valmistutaan vielä Saimiasta.

31.12. ei valmistumistilaisuutta, todistukset tehdään tammikuussa ja valmistuvat voivat osallistua tammikuun tilaisuuteen.

Valmistumispäivät ja aikataulu 2019 - 2020
Täältä löydät valmistumispäivät ja valmistumisaikataulun

AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus
Vastaa viimeistään kaksi viikkoa ennen (joulukuussa ja toukokuussa kolme viikkoa) valmistumispäivääsi AVOP-valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyyn ja hae tutkintotodistusta tästä linkistä: AVOP-palaute ja tutkintotodistushakemus. Tutkintotodistushakemus on täytettävä viimeisenä hakupäivänä klo 12 mennessä. Tutkintotodistushakemuksen pääset täyttämään AVOP-kyselyyn vastaamisen jälkeen.

Palautekyselyyn kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla. Jos kyselyyn kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain noin 15–20 minuuttia.

Kyselyyn vastaamisen jälkeen sinulle avautuu näkymä, jossa on linkki sähköiseen tutkintotodistushakemukseen.

Tutkintotodistus
Valmistuessasi saat tutkintosi mukaisen tutkintotodistuksen liitteineen.

Suomenkielisten tutkintojen tutkintotodistus sisältää:​​

  • suomenkielisen tutkintotodistuksen
  • englanninkielisen käännöksen, joka ei ole virallinen tutkintotodistus
  • tutkintotodistuksen liitteen opintosuorituksistasi sekä suomeksi että englanniksi
  • opintosuoritusotteen sekä suomeksi että englanniksi, jossa näkyy mm. opinnäytetyön lausunto
  • Diploma Supplement -liitteen, joka on englanninkielinen​​

Englanninkielisten tutkintojen tutkintotodistus sisältää​​​:

  • kaksi tutkintotodistusta, sekä suomeksi että englanniksi
  • tutkintotodistuksen liitteen opintosuorituksistasi sekä suomeksi että englanniksi
  • opintosuoritusotteen sekä suomeksi että englanniksi, jossa näkyy mm. opinnäytetyön lausunto
  • Diploma Supplement -liitteen, joka on englanninkielinen

Tutkintotodistuksesta ilmenee tutkinnon lisäksi tutkinnon rakenne ja sen sisältämät opinnot, opintosuoritusten arviointi, tutkinnon laajuus, harjoittelun hyväksyminen, opinnäytetyön aihe sekä maininta valtion virkamiehiltä vaadittavan suomen ja ruotsin kielen taidon osoittamisesta.

Diploma Supplement on tarkoitettu erityisesti kansanväliseen käyttöön. Siinä annetaan ammattikorkeakouluista annetun asetuksen (1129/2014) 10§ mukaisesti riittävät tiedot ammattikorkeakoulusta samoin kuin tutkintotodistuksessa tarkoitetuista opinnoista ja opintosuorituksista sekä niiden tasosta ja asemasta koulutusjärjestelmässä.

Alkuperäisen tutkintotodistuksen voi saada vain kerran. Kadonneen tai tuhoutuneen/turmeltuneen tutkintotodistuksen tilalle annetaan virallinen kopio arkistosta. Uutta tutkintotodistusta ei myöskään anneta, jos tutkinnon suorittanut on vaihtanut nimeään tai hänen henkilötunnuksensa on täydentynyt (ei vaihtunut).

Jos opiskelija haluaa todistuksen toimituksen ulkomaille, hänen tulee itse tilata lähetys kuriiripalvelun kautta (esim. DHL) niin, että todistuksen nouto tapahtuu opiskelijapalveluista (Yliopistonkatu 34).

HUOM! Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat
Sosiaali- ja terveysalalta valmistuneiden tulee hakea Valviralta terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta.

Sinun pitää hakea itse ammattioikeutta Valviran sähköisen asioinnin kautta sen jälkeen kun olet suorittanut tutkinnon ja saanut tutkintotodistuksen. Ammattioikeushakemusta ei siis voi jättää ennen kuin olet valmistunut. Sinun ei tarvitse toimittaa tutkintotodistusliitettä, sillä sähköinen palvelu hakee tutkintotietosi Virta-järjestelmästä.  Sinun ei myöskään tarvitse toimittaa virkatodistusta eikä jäljennöstä passista tai henkilökortista.

Tarkemmat ohjeet ja linkki Valviran sähköiseen asiointiin

Muista ​myös...
...tallentaa koulun sähköpostista ja pilvipalveluista itsellesi tärkeät viestit ja dokumentit talteen muualle, sekä poistaa mahdollinen siirto koulun sähköpostista omaan sähköpostiin, sillä koulun tunnukset ja sähköiset palvelut lakkaavat toimimasta valmistumispäivää seuraavana päivänä.

Jatko-opiskelua L​ABissa
​Haluatko jatkaa opintoja LABissa ja suorittaa ylemmän AMK -tutkinnon?
Lue lisää YAMK-koulutuksista.

Ota yhteys opiskelijoiden asiakaspalveluun, mikäli sinulla on kysyttävää valmistumisesta.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 649 4800

Pin It