Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on korttiin merkityn opiskelijakunnan jäsenkortti, Saimiassa Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAIKO). Kortin tilaamalla yksittäinen opiskelija liittyy oman ammattikorkeakoulunsa opiskelijakuntaan, joka puolestaan on SAMOKin jäsen.

Opiskelijakortilla voi todistaa olevansa ammattikorkeakouluopiskelija ja tietyn opiskelijakunnan jäsen.

Opiskelijakortilla voi todistaa oikeutensa opiskelijaetuuksiin, kuten VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaisiin lippuihin sekä KELAn tuettuun opiskelija-ateriointiin. Etuja voi saada myös joiltakin yrityksiltä ja organisaatioilta. Alennuksien kysyminen ja kortin näyttäminen siis kannattaa!

Lukuvuositarra
Opiskelijakorttia voi käyttää vain voimassa olevalla tarralla varustettuna. Tarran saa maksamalla opiskelijakunnan jäsenmaksun ja se vaihdetaan lukuvuosittain.

Lisätietoja:

saiko.fi/fi/jasenyys

heimokortti.fi

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatuki

Korkeakouluopiskelijat ovat oikeutettuja alennukseen aterian hinnasta ravintoloissa, jotka ovat ateriatuen piirissä. Alennushintaisen aterian saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä.

Oppilaitos vastaa ateriatukikortin myöntämisestä niille ateriatukeen oikeutetuille, joilla ei ole opiskelijakorttia. Ateriatukea voivat saada opiskelijat, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa sekä opintotukeen oikeuttaviin ammatillisiin tai erikoistumiskoulutusohjelmiin osallistuvat opiskelijat.

Skinnarilan ja Linnalan kampuksilla on useita ravintoloita, joista saa opiskelijahintaista ruokaa. Lisätietoja täältä.

VR, Valtion Rautatiet

Tietoa VR:n opiskelijalipuista löydät tästä:

VR, opiskelijat

Matkahuolto

Tietoa Matkahuollon opiskelijalipusta löydät tästä:

Matkahuolto, opiskelijat

Joukkoliikenteen Waltti-maksujärjestelmä Lappeenrannassa

Tietoa Lappeenrannan opiskelijalipusta löydät tästä:

Alueen linja-autoliput

Pin It