Opiskelijat kertovat

Pietari on varsin eurooppalainen kaupunki. Siltä Maria Moisiosta tuntuu neljän kuukauden vaihto-opiskelun jälkeen. Hänelle Venäjä oli ennestäänkin tuttu, sillä Moision isoäiti asuu Moskovassa. Hän tuntee maan paremmin kuin moni muu vaihto-opiskelija.

Lue lisää...

Sairaanhoitaja ja yrittäjä. Sellaiseen yhdistelmään törmää harvoin, mutta lappeenrantalaisen Kristiina Hilosen kohdalla yhdistelmä toteutuu.

Lue lisää...

Vielä naurattaa, vaikka takana on 22 tuntia tiukkaa työntekoa. Kello lähestyy puoli yhdeksää eräänä marraskuisena aamuna. Imatran kylpylän kokoushuoneessa istuu kolmisenkymmentä opiskelijaa. Monella on edessään energiajuomaa, sillä yö on ollut pitkä.

Lue lisää...

24 Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijaa osallistui opintojaksolle, jossa etsittiin taidetta pian valmistuvan OP Etelä-Karjalan uuden toimitalon seinille Lappeenrantaan.

Lue lisää...

Työelämässä pitää keksiä keino erottua muista. Siksi Salosta kotoisin oleva Eetu Palomäki päätti hakea opiskelemaan englanninkieliseen koulutukseen.

Lue lisää...

Rakennustekniikan opiskelijat osallistuivat lokakuussa SPAN 16 –puusiltakilpailuun. Kilpailun tavoitteena on rakentaa yhden metrin vapaan jännevälin silta puurimasta ja liimasta. Kilpailijoilla oli käytettävissään yhdeksän metriä 10 x 10 millimetristä rimaa ja lisäksi puolitoista metriä 10 x 20 millimetristä rimaa.

Lue lisää...

Hanna Ryynänen valmistui kuvataiteilijaksi viime keväänä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Ryynäsen töitä on parhaillaan esillä Hollannissa. Marzee-galleriassa Nijmegenissä vuosittain järjestettävään näyttelyyn kootaan opinnäytetöitä ympäri Eurooppaa.

Lue lisää...

Saimaan ammattikorkeakoulun ensihoitajaopiskelija johti opinnäytetyönään Jukolan Viestin ensiavun. Jos kuulostaa helpolta, kannattaa tutustua faktoihin.

Lue lisää...

Anatoly Lvovilla on selkeä suunnitelma. Suoritettuaan ylemmän korkeakoulututkinnon International Business –ohjelmassa hän jatkaa opintojaan yliopistossa. Tavoitteena on toimia hotellinjohtajana.

Lue lisää...

Henri Väkiparralla on takanaan kolme vuotta insinööriopintoja Saimana ammattikorkeakoulussa. Hän on viihtynyt mainiosti, vaikka onkin joukossa poikkeava. Hänellä ei ole valkolakkia, vaan pohjalla on levyseppähitsaajan koulutus ja puolentoista vuoden työkokemus.

Lue lisää...