Opiskelijat kertovat

Kuumalanka leikkaa vaahtolevyä millintarkasti. Pikkuhiljaa vaijeri muodostaa levyn kuvion, ja lopulta palanen irtoaa suuresta levystä. Luka Ivanovski ottaa kappaleen käsiinsä ja tarkastelee sitä tietokoneen näytöllä näkyvään 3D-malliin. Kyllä, ne ovat lähes identtiset.

Lue lisää...

Saimaan ammattikorkeakoulun rakennustekniikan opiskelijoiden betoninen kanootti pysyy kuin pysyykin pinnalla. Kesäkuussa nelihenkinen joukkue suuntaa Saksan Kölniin, jossa järjestetään kahden vuoden välein kansainvälinen betonikanoottikilpailu.

Lue lisää...

Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistuvat fysioterapeutit Heidi Virkkunen (kuvassa vasemmalla) ja Asta Rahkonen on palkittu Suomen Ergonomiayhdistyksen opiskelijapalkinnolla.

Lue lisää...

Heidi Turkia ei ole aivan tavallinen tohtoriopiskelija. Hän aloittelee parhaillaan väitöskirjaansa Helsingin yliopistoon ja työskentelee samalla päivätyössään Kelan Etelä-Karjalan alueen ryhmäpäällikkönä. Erilaiseksi Turkian tilanteen tekee se, ettei hän ollut opiskellut päivääkään yliopistossa ennen tohtoripintojensa alkua.

Lue lisää...

Tilaustyö ikäihmisten palvelukotiin oli Anne Leppäselle, Ville Ilmarannalle ja Lauri Inkiselle uusi kokemus.

Lue lisää...

Saimaan ammattikorkeakoulu on tiivis ja avoin yhteisö, jossa opiskelijat pääsevät vaikuttamaan opintojen kulkuun ja arkisiin asioihin. Näin linjasi Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvi, joka antoi helmikuussa Saimaan ammattikorkeakoululle kansallisen laatuleiman. Samaa mieltä on Sanna Nurmiainen, joka valmistui marraskuussa sosionomi yamk-opinnnoista.

Lue lisää...

Insinööreihin liittyy paljon ennakkokäsityksiä. Ovatko insinöörit harmaita excel-erkkejä, joiden opiskeluaika kuluu tietokoneen ääressä koodaten ja kaljaa juoden? Vuosi sitten Saimaan ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi valmistunut Niko Nurminen vastaa.

Lue lisää...

Saimaan seudun matkailuyrittäjät haaveilevat kansainvälisistä matkailijoista. Viime aikoina katseet ovat kääntyneet etenkin Kiinaan. Mutta kelpaako suomalaisen suunnittelema palvelu aasialaiselle tai muille kansainvälisille vieraille? Entä toimiiko suunniteltu kokonaisuus tositilanteessa?

Lue lisää...

Kuinka Finnkino Strandin asiakkaat kokevat elokuvissa käynnin? Sitä selvitti opinnäytetyössään Samu Pellikka, pian markkinoinnin tradenomiksi valmistuva Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelija.

Lue lisää...

Pietari on varsin eurooppalainen kaupunki. Siltä Maria Moisiosta tuntuu neljän kuukauden vaihto-opiskelun jälkeen. Hänelle Venäjä oli ennestäänkin tuttu, sillä Moision isoäiti asuu Moskovassa. Hän tuntee maan paremmin kuin moni muu vaihto-opiskelija.

Lue lisää...