Saimaan amk:n käytettävissä on yhteensä noin 700 pöytäkonetta, kannettavaa ja tablettia, jotka ovat käytettävissä myös opetustuntien ulkopuolella opetuspisteen aukioloaikojen rajoissa. Tilojen ja laitteiden käyttöoikeus rajoittuu oppimista tukevaan työskentelyyn.

Tietojärjestelmäpalvelut

Ammattikorkeakoulun työasemien käyttö edellyttää voimassa olevaa SAIMIA-verkkokäyttäjätunnusta, joka luovutetaan uusille opiskelijoille henkilökohtaisesti. Käyttäjätunnusta käytetään tietojärjestelmiin tunnistautumisessa (Moodle, WinhaWille, Eduroam, kirjaston aineistotietokannat yms.) sekä mahdollistaa tulostamisen yksikön verkkokirjoittimille sekä rajoitetun levytilan lähiverkkopalvelimella.

Saimaan ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelija

Ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat ottaa käyttöönsä organisaation ylläpitämän Office 365 tilin, joka sisältää sähköposti- ja kalenteripalvelujet sekä pilvitallennustilan. Ammattikorkeakoulu voi edellyttää @student.saimia.fi sähköpostiosoitteen käyttöä sähköpostin avulla tapahtuvassa asioinnissa

Opiskelijan on mahdollista liittää omia langattomia päätelaitteita koulutusyksikön Eduroam-verkkoon, jonka käyttäminen edellyttää tunnistautumista SAIMIA-verkkotunnuksella.

Käyttäjätunnusten käyttöoikeus päättyy opiskeluoikeuden päätyttyä.

Tekninen tuki

Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden opiskeluun liittyviä IT-palveluita hoitaa LUT korkeakoulupalvelujen tietohallinto. Opiskelijoiden avun antajana IT-palveluissa toimii Origo.

Opiskelijoiden IT-tuen yhteystiedot:

 • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 • Skinnarilan kampus:
  Palvelupiste Origo, kampuskirjasto
 • Linnalan kampus:
  huone 186

Origo-palvelupisteen yhteystiedot ja aukioloajat: https://uni.lut.fi/origo

Tietoturva

Koulutusyksiköiden tietokoneiden luotettava ja turvallinen toimivuus on jokaisen käyttäjän etu. Tietokoneisiin asennettu ajantasainen ohjelmisto sekä tietoturvaohjelmisto suojaa käyttäjää reaaliaikaisilta uhkilta.

Jokainen käyttäjä on tärkeä osa tietoturvaketjussa ja käyttäjän tulee ilmoittaa eteenpäin IT-tuelle tai henkilöstölle havaitsemistaan väärinkäytöistä tai poikkeuksista.

Tulostus

Laiteriippumaton Follow-tulostus Lappeenrannan kampuksella

Kun liität kulunvalvonta-avaimesi, opiskelijakorttisi tai vaikka bussikortin tulostusjärjestelmään omatoimisesti monitoimilaitteella, voit avainta vilauttamalla saada tulosteesi lähes kaikilta monitoimilaitteilta tai lukijalla varustetuilta verkkotulostimilta. Katso ohje: Avaimen rekisteröinti monitoimilaitteella (pdf)

Tulostuskiintiö

Tulostuskiintiötä myyvät:

 • Aalefin kirjakauppa. (Yliopiston pääaula)
 • Saikon toimisto (Tulossa helmikuun 2019 aikana.)

Sivuhinnat:

 • Mustavalkosivu 4 senttiä + alv
 • Värisivulta 16 senttiä +alv

Arvonlisävero peritään kiintiön oston yhteydessä.

Mikäli työn tulostaa värillisenä, järjestelmä laskuttaa tulostustyöstä värilliset sivut vain, mikäli niissä on väriä. (Värillinen linkki tai piste riittää.) 

Follow-tulostus on tietoturvallista.

Tulosteesi tulevat koneesta vasta ja vain silloin, kun itse haluat ja voit katsoa, ettei uteliaita silmiä ole lähistöllä. Follow-tulostus on ekologista. Vahingossa tulostetun dokumentin voi jättää järjestelmään, se poistuu sieltä itsestään 12 tunnin kuluttua.

Mobiilitulostaminen

Tutustu mobiilitulostusmahdollisuuksiin osoitteessa https://mobile.lut.fi Voit esimerkiksi lähettää dokumenttisi sähköpostin liitteenä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai käyttää ajuritulostusta omalta läppäriltäsi. Tulosteet voit noutaa miltä tahansa monitoimilaitteelta tai lukijalla varustetulta tulostimelta. Mobiilitulostaminen käyttää Follow-tulostusta.

Ongelmatilanteissa ota yhteys origon palvelupisteeseen kirjastossa. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Imatran kampuksen tulostusjärjestelyt pysyvät ennallaan kesään 2019 saakka.

 

Linkkejä

Pin It